Sport

Furuset sparker treneren

David Livingston ferdig i Furuset – Niklas Hudd ny hovedtrener.

Furuset Ishockey kvitter seg med Dave Livingston på grunn av skuffende resultater så langt denne sesongen.
  • Mari Waagaard Thomassen

Les også: Familieduellen Furuset Ishockey har bestemt seg for å skifte trener midt i sesongen. Dermed sier klubben takk og farvel til David Livingston, som var assistenttrener i klubben forrige sesong, og hovedtrener frem til i dag. – Dette kommer av manglende sportslige resultater. Vi har hatt en samtale med Livingston, og han er selvfølgelig skuffet, sier Niklas Grønstrand, sportslig leder i Furuset Ishockey, til Aftenposten.no.

Fornøyd

– Dette har vært en prosess som har pågått i mange uker, og vi er enige om å avslutte dette på en ålreit måte. Vi er fornøyde med Livingstons innstilling, og han er en hyggelig fyr som det er tungt å gi slipp på. Men vi føler at et trenerskifte er riktig for klubben nå, sier Grønstrand. Furusets nye hovedtrener blir finnen Niklas Hudd (33), som kom til klubben før sesongen for å trene junior-elitelaget. Han har blant annet bakgrunn som spillerutvikler i det finske ishockeyforbundet, han er utdannet ishockeytrener og har trent flere finske lag. — Hva forventer dere av Hudd?- Vi vil ha en rød tråd fra junior elite til A-laget, og håper at vi i enda større grad vil klare å ta vare på våre unge talenter. Vi forventer også at vår målsetting om å gjøre det bedre enn i fjor blir oppfylt, sier Grønstrand. Forrige sesong havnet Furuset på en 8. plass med 50 poeng totalt, under halvparten av seriemester Vålerenga (104 poeng). I tillegg ble groruddalslaget slått ut av NM-sluttspillet i kvartfinalene av nettopp "storebror" VIF. Foreløpig denne sesongen ligger Furuset på en 8. plass, med seks seiere, tre uavgjort og tretten tap.

Informeres i kveld

Hva som skjer videre med Livingston er ennå ikke avklart. – Vi skal ha en samtale med ham i løpet av morgendagen, så får vi se. Alt er selvfølgelig ikke hans feil, men som hovedtrener er det han som har hovedansvaret for de sportslige resultatene. Og nå er vi nødt til å gjøre noe for å bedre resultatene, sier Grønstrand. Det er heller ikke klart om spillende assistenttrener Leif-Thomas Eliassen vil fortsette som trener. Spillerne blir informert om avgjørelsen på et møte i kveld, mandag.

Les mer om

  1. Ishockey