Sport

Casper Ruud var én seier unna å spille mot verdensstjernene: - Bittert å tape

Casper Ruud (18) tapte den tredje kvalifiseringskampen i Australian Open, og Grand Slam-eventyret er dermed over for denne gang.

UTSLÅTT: Casper Ruud greide ikke å overkomme siste hinder før Australian Open. Foto: Larsen, Marius Helge / NTB scanpix

  • NTB

Reilly Opelka vant 7-6 (7-2), 6-3.

Ruud og Opelka spilte jevnt i det første settet, som gikk til tiebreak på stillingen 6-6. Amerikaneren vant tiebreaket overbevisende med 7-2.

I det andre settet ble forskjellene mellom de to spillerne tydeligere. Det var Ruud som servet i det siste settet, som gikk til den 2,12 meter høye Opelka.

Ruud kunne blitt første nordmann i en Grand Slam-turnering siden 2001.

Les også

Casper Ruud vant igjen - er én seier unna å spille med verdensstjernene

– Små marginer

– I første sett var det bare små marginer og tiebreaket som gjorde det. Men så vinner han det, og da slipper han seg sikkert litt mer løs og spiller bedre mot slutten av det andre settet, sier Ruud til NTB etter kampen.

Da Opelka fikk en break og vant et game Ruud servet, mener nordmannen det var liten sjanse for å klare å slå amerikaneren.

– Da er det mer eller mindre kjørt når man møter en som er to meter og tolv centimeter, sier Ruud.

Casper Ruud server mot Reilly Opelka under Australian Open. Til slutt ble amerikaneren for sterk. Foto: Marius Helge Larsen / NTB scanpix Foto: Larsen, Marius Helge / NTB scanpix

Selv om det ikke gikk veien i den siste kampen, er Ruud fornøyd med innsatsen i Melbourne. Den norske 18-åringen har imponert med seier i de to første kvalifiseringskampene mot Teimuraz Gabasjvili fra Russland og franske Jonathan Eysseric.

–Ja, jeg vant to kamper, så jeg skal ikke være altfor skuffet. Alle matcher er viktige, men det er kvalikfinalen som er den viktigste, så det er litt bittert å tape. Men jeg har hatt en bra opplevelse første gang i Australia og skal ikke være for skuffet, sier han.

Den neste Grand Slam-turneringen er Roland-Garros som starter i Paris i slutten av mai. Den nærmeste tiden vil Ruud satse på å spille flere ATP-matcher.

  • Lest denne? Slik forklarer pappa Ruud den eventyrlige fremgangen til tennissensasjonen

Les mer om

  1. Tennis
  2. Australian Open