Sport

Comeback-Marthe ladet opp til gulløvelsen med spysjuke

Den første er juniorløper, den andre har lagt opp og den tredje drømmer om OL-suksess. Det ble en suksessoppskrift på NM-stafetten.

VAR SYK: Marthe Kristoffersen la opp som eliteløper i fjor vår. Søndag vant hun stafett-gull for IL Varden Meråker i comebacket etter ha vært sjuk fram til tirsdag.
  • Anne-Marit Dahl

GÅSBU: Lagoppstillingen med Astrid Stav, Marthe Kristoffersen og Kathrine Harsem ble en gulloppskrift da IL Varden Meråker sikret seg et overlegent stafettgull under NM. Dermed fulgte de opp herrenes stafett-triumf tidligere på ettermiddagen.

Les også

Gull-Thomas fikk kongen til å le: – Det var ikke planlagt

Går med startnummer 1

– Dette var veldig morsomt. Jeg var usikker før start. Astrid er junior og Marthe har lagt opp. Astrid vil skøyte, og jeg vil gå klassisk, men vi lykkes. Det betyr mye å ta gull for bygda. Nå skal vi gå med startnummer 1 under NM på hjemmebane neste år, smiler Kathrine Harsem som gikk ankeretappen for vinnerlaget.

Juniorløper Astrid Stav fikk æren av å gå førsteetappen.

– Det var veldig artig å gå sammen med Marthe og Kathrine. Jeg prøvde å tenke minst mulig på at vi skulle forsvare gullet fra i fjor. Jeg visste at de to er veldig gode. Da hadde de ikke for mye å si hvordan jeg gjorde det, sier Stav.

SUVEREN: Kathrine Harsem gjennomførte en strålende sisteetappe og skøytet IL Varden Meråker inn til et suverent stafettgull.

Hun får imidlertid velfortjent skryt av Marthe Kristoffersen som gikk andreetappen.

– Astrid går en kjempeetappe. Hun presses inn i en ny rolle, sier Kristoffersen om junioren som trives best med skøyting.

Les også

Harsem sikret dobbelt gull for Varden Meråker: – Det betyr veldig mye

Lå med omgangssjuke

Kristoffersen viste også at hun har litt å bidra med i langrennssporet selv om hun la opp på elitenivå i fjor og kom til NM-starten nesten rett fra sykesenga.

– Jeg lå med omgangssjuke fra søndag til tirsdag, så jeg fikk ikke den råeste oppladninga. Jeg hadde en mistanke om at jeg kunne bli spurt om å gå, og det ble klart på fredag, forteller Kristoffersen.

Les også

Husker du denne? Marthe Kristoffersen legger opp: – Tøft og vanskelig å si det høyt

VINNERE: Astrid Stav, Marthe Kristoffersen og Kathrine Harsem, vant NM-stafetten for kvinner suverent for IL Varden Meråker.

– Hvordan er det å vinne stafettgull for andre år på rad?

– Det er stas å få med seg et NM-gull etter at jeg har lagt opp. Selv om jeg ikke går så mye på ski, så trener jeg jo, sier Kristoffersen.

– Nå frister det kanskje å stille til start på hjemmebane neste år?

– Det spørs om jeg skal brette opp ermene, sier Kristoffersen med et lurt smil og legger til:

– Nei, det får vi se på. Men stafett er stafett, og det er alltid artig.

Les mer om

  1. Langrenn
  2. Marthe Kristoffersen
  3. Kathrine Harsem