Sport

Skandalescener i Las Vegas: Her bryter det ut fullstendig kaos etter «tidenes kamp»

Tre personer ble arrestert.

  • Sindre Trygsland

Se video av avslutningen på kampen – og bråket etterpå – i vinduet øverst i saken.

På forhånd var UFC-kampen mellom Khabib Nurmagomedov (30) og Conor McGregor (30) av enkelte sett på som tidenes største. Det endte med seier til russiske Nurmagomedov i fjerde runde. Han er dermed fortsatt ubeseiret.

Dette skrev vi før kampen: Nordmannen kjempet mot McGregor i 2011 – nå stempler han stjernen som kvalm og uoppdragen

Fullstendig kaos

Etter kampen brøt kaoset ut i arenaen i Las Vegas.

ESPN melder at vinneren direkte etter kampen hoppet ut av buret og begynte å slåss med en treningskamerat av McGregor. Og like etter ble det verre. En tilskuer klatret inn og begynte å gyve løs på iren. BBC melder at denne personen skal være fra Nurmagomedovs leir.

– Dette er galskap. Det er i ferd med å bli «freakshow», sa Viasat-kommentatoren på direkten.

Også ESPN skriver at vedkommende hadde tilknytning til McGregors motstander.

Her blir Conor McGregor angrepet inne i ringen etter kampen.

Senere på kvelden bekreftet UFC-president Dana White overfor ESPN at tre personer fra Nurmagomedovs lag er blitt arrestert, men senere blitt løslatt.

Han sier også at russeren kan bli utestengt.

White ville dessuten ikke gi Nurmagomedov beltet som beviser at han er verdensmester rett etter kampen. Han fryktet at det ville fyre opp publikum ytterligere, i en allerede kaotisk situasjon, melder Sky Sports.

Langer ut mot McGregor

McGregor ble geleidet ut av arenaen av politi, skriver BBC. Iren har fått utbetalt sine penger for kampen. Det har ikke motstanderen, skriver kanalen. Årsaken skal være at en etterforskning av episodene er igangsatt.

Khabib Nurmagomedov var svært kritisk til Conor McGregor etter kampen.

Etter kampen langet Nurmagomedov ut mot McGregor. Han beklaget først situasjonen som oppsto etter kampen, men benyttet også anledningen til å si følgende:

– Jeg skjønner ikke hvordan folk kan snakke om at jeg hoppet ut av buret. Hva med at han snakket om religionen min, landet mitt, faren min. Han kom til Brooklyn og ødela en buss, drepte nesten noen mennesker. Hva med alt dette? Hvorfor snakker folk fortsatt om at jeg hoppet ut av buret? Jeg skjønner det ikke, sa russeren på pressekonferansen.

Han fortalte samtidig at han hadde blitt gratulert av president Vladimir Putin etter triumfen.

Conor McGregor (til venstre) ble slått av russiske Khabib Nurmagomedov.

Flere kontroverser

Tidligere boksestjerne Mike Tyson, kjent for sine episoder både på og utenfor ringen, skriver følgende om dramaet:

– Ikke til å tro. Trodde aldri dette skulle skje.

Den norske MMA-utøveren Emil Meek oppsummerte kampen slik:

Irske McGregor regnes som en av verdens definitivt største stjerner. Før oppgjøret med Khabib Nurmagomedov, hadde han kun tapt tre ganger. Russeren på sin side, forsvarte beltet, og er fortsatt ubeseiret (27 seire).

Det er for øvrig ikke første gang i 2018 det er store kontroverser i UFC-sirkuset. I april ble Conor McGregor arrestert etter å ha gått til angrep på en buss i forbindelse med en pressekonferanse.

Les mer om

  1. Conor McGregor
  2. MMA