Sport

Warholm om et drømmemøte med sine argeste konkurrenter: – Entusiastene har sett fram til det

Om Karsten Warholm når finalen på 400 meter hekk, møter han trolig begge de største konkurrentene Abderrahman Samba og Rai Benjamin for første gang i år.

SPENNING: Karsten Warholm er usikker på hvordan et eventuelt drømmemøte med Rai Benjamin og Abderrahman Samba vil utslag på tiden.
  • Odd-Sølve Grannes

Nordmannen ble slått av Samba i samtlige konkurranser de stilte opp i fjor, men det qatarske hjemmehåpet har vært satt ut av en skade i år og ikke stilt til start i løp. Til VM har han meldt seg klar, og Samba er fortsatt fryktet, selv om ingen vet hvor han faktisk står. Warholm lar seg ikke lure.

– Jeg tipper at han kommer med god form. Hvis han først kommer til start, så tror jeg han er veldig opp og «nikker», egentlig, sier Warholm til Sunnmørsposten.

Les også

Disse enkle fasilitetene skapte en verdensmester fra Ulsteinvik: – Ikke bare store haller som gjør deg til verdensmester

Under 47

Trioen har alle kommet under den magiske 47 sekundersgrensa. Samba gjorde det i fjor på 46,98, mens Warholm og Benjamin gjorde det i Diamond League-avslutningen i Zürich i august på henholdsvis 46,92 og 46,98. Warholm ser fram til å få muligheten til å løpe mot sine antatt største konkurrenter for første gang i en eventuell finale mandag.

– Det blir veldig spennende når alle tre først møtes. Det er det alle entusiaster har sett fram til i hele år. Først må alle tre komme seg til finalen, det er en forutsetning, og hvis det skjer, kan vi begynne å snakke. Da tror jeg vi har et ganske komplett løp foran oss, og det blir spennende å se hvordan det utarter seg. Det er jeg spent på selv, sier Warholm.

– Hvem vil det gagne mest at alle tre stiller til start?

– Det blir spennende å se. Etter løpet kan jeg svare på hvem det gagner mest, men akkurat nå tror jeg det er litt «joker», for å være helt ærlig, sier Warholm.

Kanskje kan løpet bli historisk. Warholm utelukker ikke at hans personlige rekord kan bli ytterligere senket. Da vil også verdensrekorden på 46,78, som ble satt av Kevin Young for 27 år siden, være i nærheten.

– Ja, det skulle ikke være en umulighet, sier Warholm.

Les også

Warholm overlater ingenting til tilfeldighetene i VM-starten: – Handler om ikke å gjøre noen tabber

– Bra plass

23-åringen er i en ny posisjon. For første gang må han forsvare et mesterskapsgull som senior.

– Jeg har forventninger om å levere det potensialet tilsier. Det er alltid litt spennende hvordan man ligger an og sånt, men jeg tror vi er på en bra plass, sier Warholm.

Les mer om

  1. Friidrett
  2. Karsten Warholm