Eiking brøt i Frankrike: – Vi får håpe det blir Tour de France likevel

Fredag sa Odd Christian Eiking at han måtte fullføre Critérium du Dauphiné tross sykdom for å ha en sjanse på Tour de France-deltakelse. Lørdag brøt han rittet.

Odd Christian Eiking brøt på den nest siste etappen av Critérium du Dauphiné.

24-åringen har slitt med sykdom de siste dagene, men hadde planer om å gjennomføre de siste etappene av verdenstour-rittet i Frankrike.

Han hadde fått beskjed fra lagledelsen om at dersom han ikke fullførte etapperittet, ville han ikke bli med til Tour de France. Det fortalte han til nettstedet procycling.no fredag.

Les også

Eiking tvinges til å fullføre ritt tross sykdom - ellers ryker Tour de France

Prøvde

Lørdag brøt han likevel den sjuende og nest siste etappen. Dermed gjenstår det å se om askøyværingen blir med i Wanty-laget som skal delta i sykkelsportens mest prestisjefylte ritt.

– Det er ikke lett med en hard fjelletappe når du er syk. Jeg prøvde, men falt av tidlig. Det var håpløst, sier han til TV 2.

– Vi får håpe det blir Tour de France likevel. Jeg skjønner ikke hvem andre de kan ta med.

På den 133 kilometer lange fjelletappen fra Saint-Genix-les-Villages til Pipay var det som ventet ingen nordmenn som maktet å hevde seg.

Team INEOS-rytteren Wout Poels var sterkest på slutten og knep seieren. I regntunge forhold parkerte han danske Jakob Fuglsang, som likevel tok over sammenlagtledelsen før siste etappe.

Nederlandsk seier

Poels sikret med det en velsmakende seier for laget til Chris Froome, som krasjet stygt onsdag.

Carl Fredrik Hagen ble beste nordmann på 35.-plass. Lotto Soudal-rytteren trillet inn i mål nesten ni og et halvt minutt bak vinneren.

Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) ble nummer 100. Vegard Stake Laengen (UAE) havnet på plassen bak.

Rittet avsluttes søndag med en 113,5 kilometer lang klatreetappe.