Red Bull tror de har funnet mystisk feil: – Vårt verste mareritt

Alt gikk galt for Red Bull i sesongåpningen av Formel 1. Nå tror storlaget at de har funnet årsaken til katastrofedagen i Bahrain.

SKUFFET: Max Verstappen klarte ikke å fullføre Bahrain Grand Prix og fikk ikke med seg poeng fra løpet.

Både Max Verstappen og Sergio Perez følte seg hjelpesløse under Bahrain Grand Prix. I en dramatisk avslutning på løpet måtte begge Red Bull-stjernene gi tapt og ta bilene ut av løpet.

Først Verstappen, to runder før slutt, som spekulerte i at noe var galt med batteriet. Så Perez på den siste runden, som spant rundt etter motorproblemer.

– Jeg kan ikke huske sist det skjedde med oss. Det er vårt verste mareritt, sier Red Bull-sjef Christian Horner.

– Det var en brutal avslutning på løpet for oss. Det så ut som vi skulle få en god mengde poeng, men det forduftet på et par runder, fortsetter han.

Årsaken til bilproblemene er foreløpig et lite mysterium for storlaget, som desperat vil forsøke å rette opp feilen til neste løp.

– Vi må finne ut av det og slå tilbake neste helg, sier Horner.

Hovedteorien til laget er at noe med drivstofftilførselen sviktet underveis i løpet.

– Nå må vi få tilbake bilene, demontere drivstoffpumpene og forstå hva som skjedde. Fordi vi vet at det var drivstoff på tanken. Det er frustrerende, sier laglederen.

Bahrain Grand Prix endte med en dobbeltseier for Ferrari, som ledet løpet med Charles Leclerc før Red Bull-problemene oppsto. Også Mercedes dro nytte av rivalens trøbbel, med Lewis Hamilton og George Russell på 3.- og 4. plass.

Regjerende verdensmester Verstappen frykter at poengtapet kan bli utslagsgivende i VM-kampen. Han var svært frustrert underveis i løpet, og ble enda mer rasende da han måtte kjøre bilen ut av løpet.

– Det er svært skuffende at ingen av bilene klarte å fullføre løpet, sier nederlenderen, ifølge motorsport.com.

– Det store problemet var at motoren ikke ble foret med drivstoff. Da ble alt skrudd av og jeg kjørte bilen ut, sier Verstappen.

Kommende helg flytter Formel 1-sirkuset seg videre til Saudi-Arabia, hvor treningene starter fredag 25. mars.

Du kan følge årets Formel 1-sesong i VG Live.