Sport

Duplantis med ny verdensrekord: - Deilig å lykkes

Svenske Armand Duplantis (22) forbedret sin egen verdensrekord i stavsprang med én centimeter i dag.

  • Jostein Magnussen, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Det skjedde under et stevne i serbiske Beograd.

I sitt tredje forsøk - hans 51. totalt på høyden - klarte Duplantis 6,19 meter. Det er én centimeter høyere enn hans gamle verdensrekord.

22-åringens rekord innendørs var på 6,18 meter og ble satt i Glasgow i februar 2020. Han har vært nær rekordhøyden flere ganger, og i dag lyktes han - endelig.

Har begge rekordene

Duplantis, som er regjerende verdensmester og olympisk mester, tok seg enkelt over 5,61, 5,85 og 6 meter før han la listen på rekordhøyden - og gikk over.

VILL JUBEL: Slik reagerte Armand Duplantis da han forsto at listen ble liggende.

Svensken var borti listen på vei ned og måtte snu seg og ta en ekstra titt da han løp bort for å feire med trener og kjæresten Desiré Inglander.

- Jeg er veldig glad. Jeg har prøvd 50 ganger, så ingen annen høyde har «plaget» meg så mye. Derfor føles det veldig deilig å lykkes. Jeg har jobbet hardt for dette de siste to årene, sier 22-åringen etter rekordhoppet.

Fem andre deltok i konkurransen, ifølge Aftonbladet. Nærmeste konkurrent stoppet på 5,46 meter - før Duplantis begynte å hoppe.

Armand Duplantis har også rekorden utendørs. Den er på 6,15 og ble satt i Roma 17. september 2020. Sergej Bubka hadde den gamle på 6,14 meter satt i juli 1994.

22-åringen skal tilbake til samme arena i Beograd neste helg. Da går innendørs-VM av stabelen. Der mangler Duplantis et gull ...

Les mer om

  1. Armand Duplantis
  2. Friidrett
  3. Stavsprang