Sport

Oppturen fortsetter: Casper Ruud herjet med en av verdens beste

Casper Ruud fortsetter å imponere. Han spilte italienske Fabio Fognini av banen i perioder og vant i to strake sett i andre runde i Hamburg.

Casper Ruud spilte meget godt og vant i Hamburg torsdag. Her fra en turnering i Roma. Foto: Alfredo Falcone / LaPresse via AP / NTB

  • NTB

Ruud brøt Fogninis serve og tok ledelsen 5-3 i første sett. Da reagerte italieneren ved å måke en ball høyt opp på tribunen. Det ga ham en advarsel fra dommeren.

Ruud servet så kort etter hjem førstesettet. 21-åringen var klart best og spilte tennis av høy klasse på grusen i Hamburg. Spesielt var det servene som imponerte. Ruud vant hele 18 poeng på rad underveis i kampen. Det sendte ham opp i 4-0 i sett to. Det ble til 4-3 etter at Fognini våknet opp fra dvalen. Ruud gikk opp i 5-3, og fikk matchball i det neste gamet. Den satte han inn til 6-3-seier etter at Fognini serverte en dobbeltfeil.

– Jeg er selvfølgelig veldig fornøyd. Fognini er en lur spiller å møte. Han kan spille blant den beste tennisen i verden på sine gode dager, sa Ruud i et intervju i hallen.

Les også

Motstanderen avga to positive virustester før Ruud-møte

Les også

Casper Ruud videre i Hamburg – motstanderen trakk seg

Mye på spill

21-åringen brøt Fogninis serve allerede i første game av andresettet. Da begynte også motstanderens noe vriene humør å vise seg. Fognini har et rykte for å være en humørspiller.

Det ligger vel 11 millioner kroner i premiepotten i Hamburg.

Han er likevel nummer 15 på ATPs verdensranking. Italieneren har vunnet ni ATP-titler (ikke høyere enn Master 1000-nivå) i karrieren. Ruud avanserte til 30.-plassen tirsdag.

Ruud kom til semifinalen i en Masters 1000-turnering i Roma nylig. Der tapte han for Novak Djokovic.

Torsdag ble det også klart at Ruud møter japaneren Yuichi Sugita i første runde i Roland-Garros. Den starter til uka og er den viktigste grusturneringen blant gutta. Kommer Ruud seg til tredje runde der, venter etter all sannsynlighet verdenstreer Dominic Thiem fra Østerrike.

Les mer om

  1. Casper Ruud
  2. Tennis