Bredal Oftedal om corona-frykten: – Litt guffent

LJUBLJANA/OSLO (VG) I dag må hele det danske landslaget PCR-testes for coronavirus. Stine Bredal Oftedal innrømmer at det er «guffent».

TETT OG JEVNT: Stine Bredal Oftedal (midten) diskuterer med dommeren under kampen mot Danmark onsdag kveld.

Danmark slo Norge i en dramatisk kamp onsdag kveld, men nå kan EM-sluttspillet være over for danskene.

Torsdag må hele landslaget PCR-testes for coronavirus etter at både Kaja Kamp og assistenttrener Lars Jørgensen testet positivt.

Resten av laget testet negativt på hurtigtester onsdag, men torsdag skal altså  alle testes med PCR-tester. Om noen tester positivt må man isoleres i fem dager, ifølge EM-reglene. Det betyr for danskene at semifinalen fredag og finalekampene søndag i så fall ryker.

De norske landslagsspillerne ble testet fire ganger i forkant av mesterskapet, men ingen er testet under selve mesterskapet.

– Det er alltid litt guffent. Vi skulle ønske det ikke var et tema, men nå kommer det på tampen av et mesterskap også. Samtidig, den danske spilleren kom akkurat inn og hadde hatt det tidligere, sier Stine Bredal Oftedal til VG og tenker på Kaja Kamp.

På de fire siste mesterskapene har ikke Norge hatt noen bekreftede corona-tilfeller. Silje Solberg mistet halvparten av kampene i forrige EM fordi hun var corona-smittet i forkant av turneringen.

De norske spillerne bor på samme hotell som danskene, men bruker munnbind nesten konstant. Landslagskapteinen mener den norske troppen har håndtert smitte-utfordringene bra - igjen.

– Det synes jeg. Vi har tatt alle forhåndsregler med avstand, munnbind og vasket hender grundig, sier hun.

– Vi er det eneste laget som bruker masker på hotellet som bruker masker hele tiden, forteller Silje Solberg-Østhassel.

– Ved maten bruker vi plasthansker. Vi tar våre forhåndsregler. Det bør være nok. Så får de andre lagene bry seg om selv, legger hun til.

I den danske leiren venter man spent på prøveresultatene.

– Jeg tror alle er nervøse. Jeg er det i hvert fall. Det ville vært en stor nedtur om man plutselig testet positivt når vi har kommet så langt. Jeg håper for alt i verden at vi kan stille med 16, 17 eller kanskje 18 jenter til semifinalen fredag, sier Rikke Iversen til dansk TV 2.

Danskene kjente også på coronafrykten rett før EM. Anne Mette Hansen og Kristina Jørgensen testet positivt den ene dagen, men negativt dagen etter.

Torsdag kveld scoret bakspillerduoen 10 av målene da Danmark slo Norge for første gang på åtte år.