Fury før storkampen: – Uten boksing vil jeg være veldig trist og ensom

Natt til søndag er det duket for et av de heteste tungvektssppgjørene i verden. Tyson «The Gypsy King» Fury (33) møter Deontay «The Bronze Bomber» Wilder (35) i den tredje og siste kampen i trilogien.

MESTER: Tyson Fury innehar både WBC-tittelen og den såkalte «lineære» tittelen i tungvektsboksing.

Kjempene møttes for første gang i desember 2018, da kampen endte i en kontroversiell uavgjort. De møttes så i februar 2020, den høyvokste briten Fury vant og feiret med allsang.

– Kongen er tilbake på toppen av tronen, sa showmannen Fury og dro i gang allsang med Don Mcleans superhit fra 70-tallet «American Pie» etter seieren.

– Jeg bokser ikke for å bli den største noensinne, jeg bokser ikke for å bli en legende, sier mesteren som er oppkalt etter bokselegenden Mike Tyson til BBC Radio Five Live og fortsetter:

– Det har ikke noe å si om jeg tjener ytterligere 50 millioner eller 200 millioner pund. Du trenger ikke å være rik for å ha min livsstil. Jeg er bare en vanlig mann som er veldig god til å bokse. Også er jeg et veldig spesielt, utvalgt menneske.

AS melder at den britiske tungvektsmesteren er garantert rundt 300 millioner kroner, i tillegg til 60 prosent av pay-per-view-inntektene (PPV).

Wilder får derimot «kun» 40 prosent av PPV-inntektene og rundt 200 millioner. Promotørene skal angivelig vente å få inn oppunder én milliard fra PPV-salg.

– Hva som motiverer meg, sier Fury spørrende og forteller at det hvert fall ikke er pengene.

– Jeg bokser fordi jeg kan – jeg liker ikke noe annet, jeg har ingen hobbyer. Uten boksing vil jeg være veldig trist og ensom, sier briten som flere ganger har fortalt om sine aller mørkeste stunder.

– Jeg har prøvd å passe dyr, kjøre firehjuling, tatt haglelisens, leirdueskyting. Men ingenting gir meg tenning, legger han til.

Fury innehar både WBC-tittelen og den såkalte «lineære» tittelen. Det er rekken av tungvektsmestere tilbake til 1800-tallet uavhengig av belter. Det er to titler Wilder er veldig innstilt på å overta.

Det er i alt fire store tittelbelter, i tillegg til den «lineære» tittelen, for tungvektsbokserne. Britiske Anthony Joshua hadde tre av dem, frem til han tapte mot ukrainske Oleksandr Usyk 26. september.

– Jeg kommer til å banke ham før jeg knocker ham ut, sier Wilder. Skulle han få rett, vil ikke Fury få muligheten til å ta titlene tilbake.

– Det er ingen klausul for noen omkamp hvis jeg slår han ... det blir ingen fjerde kamp. Vi avslutter kapitlet i denne boken nå, sier amerikaneren.

Kampen ser du på Viaplay natt til søndag.