Gull-duoen skilles før de kan bli historiske på nytt
Anders Mol og Christian Sørum kan bli de første som vinner EM fire ganger på rad.
Tokyo: Ikke mange har fått være turister i korona-nedstengte Tokyo, men dagen etter gullet slapp Anders Mol og Christian Sørum litt ut av den aller strengeste OL-boblen.
På lekenes siste dag var de i Yoyogi nasjonalstadion i Tokyo sentrum for å se de norske håndballjentene leke seg til bronse mot underlegen svensk motstand.
– Helt suverent, kommenterer Mol.
Mens han gikk opp trappene på tribunen på håndballarenaen, måtte han gni seg på lårene. At all hoppingen i den dype sanden som ledet til gull i sandvolleyball har kostet krefter, er det ingen tvil om.
Men Mol og Sørum har liten tid til å hente seg inn. Allerede torsdag spiller de første kamp i EM i Wien. I beste fall spiller de finale neste søndag.
Ny sjanse til å bli historisk
Der kan gullduoen bli historiske på nytt, slik de ble da de vant Norges første OL-gull i sandvolleyball noensinne.
Dersom de vinner EM, vil de ha vunnet europamesterskapet fire ganger på rad. Det er det ingen som har gjort før.
– Vi har lyst til å ha den tittelen som europamestere, men det blir ikke lett. Det er utrolig høyt nivå i europeisk sandvolleyball, noe vi så her i OL, sier Mol.
For å kunne prestere igjen så fort, har teamet lagt en slagplan for å få inn ny energi.
Mol får besøk av kjæresten, håndballspiller Karoline Olsen fra Kristiansand. Christian Sørum får selskap av broren Aleksander Sørum.
Kåre Mols kone og Anders’ mor Merita Mol kommer også til EM.
– Det blir godt å få inn litt nytt blod etter å ha vært så tett på hverandre så lenge her i Japan, sier Anders.
Maten i deltakerlandsbyen i OL har vært god, og utøverne har trivdes selv om brakkesyken til tider har meldt seg. Til EM får ikke Sørum besøk av noen dame, han er singel.
– Jeg får trøste meg med lillebror, sier han.
Trenerpappaens plan
Trenerpappa Kåre Mol mener det blir viktig å endre litt på mannskapet rundt gullvinnerne. Det er slitsomt nok å skulle fokusere på en ny turnering så fort, mener han.
– Vi skal skille Christian og Anders slik at de får bo for seg selv og få litt andre energier inn, sier Kåre Mol.
Den østerrikske hovedstaden har vært arena for flere gode opplevelser for Mol/Sørum. I Wien vil det også være publikum.
I OL-finalen var det en norsk delegasjon på 30–40 stykker som laget litt liv, noe de to forteller de la godt merke til.
– Det blir en mental utfordring å være skarp igjen, og du må være skarp som pokker i dette spillet her. Heldigvis liker de å spille sandvolleyball, de elsker å være i manesjen, sier Kåre Mol.
– Nesten latterlig
Sandvolleyballsporten har mange store mesterskap og konkurranser, men OL er det største. Ikke minst for den vanlige Ola nordmann, men også for utøverne selv. Dette gjorde det ekstra godt å innfri når de spilte karrierens største kamp lørdag.
– Det har vært veldig mye snakk om OL, og vi har drømt om det hele livet. At vi står her med gull er nesten latterlig, sier Sørum.
Anders Mol har fått med seg folkefesten hjemme i Strandvik og gleder seg til å komme hjem og dele gleden med bygden.
Etter første natt som olympiske mestere har det som har skjedd likevel ikke sunket helt inn.
– Jeg tror vi er dårlige på å ta inn over oss prestasjoner. Det er nye turneringer hele tiden og vi kan ikke dvele ved gull fra tidligere. Vi får nyte litt når sesonen er over, sier Sørum.