Sport

Kaggestad: - Det er for mange «småkonger» i norsk friidrett

Norge endte desidert sist i lag-EM. Johan Kaggestad er bekymret for måten norsk friidrett utvikles på.

Ezinne Okparaebo fikk det ikke til å stemme på 100 meter under lag-EM i Russland da motvind ødela. Her fra Bislett Games tidligere denne måneden.
  • Pernille Ingebrigtsen

Norge fikk ingen god start på lag-EM i Tsjeboksary i Russland. Bunnplasseringene florerte, og 12.— og sisteplassen var uunngåelig for det norske laget. Med 121 poeng var det hele 247,5 poeng opp til Russland som vant på hjemmebane.

— Det går veldig i bølgedaler, men det generelle seniornivået er veldig dårlig. Jeg er bekymret for måten man utvikler friidretten på i Norge. Vi mangler et sterkt landslag. For mange jobber hver for seg på hvert sitt sted. Vi har for mange «småkonger» og ikke noe godt nivå i hver øvelsesgruppe, smeller det fra Johan Kaggestad, tidligere landslagstrener i friidrett.

Les også

Norge endte desidert sist i lag-EM

— Ingen er på OL-nivå

TV 2-profilen Johan Kaggestad er ikke imponert over nivået i norsk friidrett.

Til Aftenposten sier han at ingen er på et OL-medaljenivå, og at Norge er helt avhengige av Henrik Ingebrigtsen. I tillegg må vi krysse fingrene for Andreas Thorkildsen. For det er ifølge Kaggestad det vi har.— Statusen med tanke på medaljer er sørgelig, sier 71-åringen.

Norge rykket opp til den såkalte Super League, som er øverste nivå i EM, etter forrige sesong. Men etter fiaskoen i Russland rykker laget rett ned igjen til nest høyeste nivå.

— Det har vel vært en formening om at dette nivået er for høyt. Vi får heller prøve å stabilisere oss på nivået under, sier Kaggestad.

Okparaebo stoppet av motvind

Norge stilte uten skadede Jaysuma Saidy Ndure og Henrik Ingebrigtsen. Spydkaster Andreas Thorkildsen er langtidsskadet.

Ett av Norges håp, sprinteren Ezinne Okparaebo, løp inn til en skuffende 7.-plass på 100 meter lørdag da sterk motvind ødela mye.

— Det var ikke strålende lesning fra Russland, og resultatene viser at vi ikke er på olympisk nivå. Og ut fra Okparaebos ambisjonsnivå er en 7.-plass altfor dårlig, sier den tidligere friidrettstreneren.

Les også

Motvind ødela for Ezinne Okparaebo i Super League

Godkjent på 1500 meter

Søndag løp Karoline Bjerkeli Grøvdal inn til en oppløftende 2.-plass på kvinnenes 1500 meter.

— Det er i aller høyeste grad godkjent, men det er et langt steg opp til internasjonalt nivå for henne, sier Kaggestad.

PS! Isabelle Pedersen, Ida Bakke Hansen, Elisabeth Slettum og Ezinne Okparaebo satte lørdag ny norsk rekord på 4 x 100 meter med tiden 43,94.

Les også

  1. Løp inn til ny norsk rekord

  2. Ingebrigtsen på bedringens vei etter tåbetennelsen

Les mer om

  1. Friidrett
  2. Karoline Bjerkeli Grøvdal
  3. Ezinne Okparaebo