Sport

Mark Cavendish kunne juble etter millimeterduell: - Det er rått det han gjør

Målfoto måtte til for å avgjøre dagens Tour-etappe.

HELT JEVNT: Mark Cavendish (i grønn) tok seieren på tredje etappe av Tour de France. Det holdt hardt. André Greipel, til venstre var bare millimetre bak.
  • Espen Hansen | Reidar Løfaldli

ANGERS: Det ble som forventet massespurt på dagens etappe av Tour de France. Etter 223,5 kilometer med start i kystbyen Granville kom feltet samlet inn i målbyen Angers.

Inne i sentrum av Angers kom et samlet felt inn mot mål. André Greipel dro inn mot mål fulgt av Mark Cavendish og Peter Sagan.

JEVNT: Mark Cavendish (i grønt) og André Greipel (i hvitt) kjempet om seieren. Bak Greipen skimtes Alexander Kristoff, til venstre for han Sondre Holst Enger.

Det var helt jevnt på målstreken, og nervene var nok i høyspenn hos aktørene mens man måtte vente på målfotoet. Etter noen minutters venting kunne briten i den grønne drakten strekke hendene i været og juble for seier på dagens etappe. En skuffet Greipel må nøye seg med andreplass, rett bak Cavendish. Bryan Coquard tok tredjeplassen foran Peter Sagan.— Jeg visste på en måte at jeg hadde vunnet, men jeg måtte vente på bekreftelsen, sa en lettet Cavendish etter etappen.

Alexander Kristoff lyktes heller ikke på den tredje etappen.

Tangerte Tour-legendenCavendish har nå hele 28 etappeseire i Tour de France og tangerte dermed legenden Bernard Hinault. Bare Eddy Merckx har flere med 34. — Vi har planlagt denne etappen lenge. Jeg visste at jeg måtte komme bakfra på grunn av den slakke stigningen, og da jeg så Greipel ville jeg ligge bak ham, sa Dimension Data-rytteren.

Edvald Boasson Hagen er lagkamerat med Cavendish, og gjorde en god innsats som opptrekker for dagens seierherre.

— Han er i utrolig bra form, det er rått det han gjør der, sa Boasson Hagen til Aftenposten.

— Det var en utrolig kamp for å komme seg frem i feltet. Det gikk rolig i hele dag, men da det dro seg til ble det en hard kamp, sier 29-åringen, som selv fikk registrert en 113.-plass.

- Hva betyr dette for laget fremover?

— Det er alltid bra moral i laget, og vi har allerede hatt en etappeseier og gul trøye. Men dette er en utrolig fin bonus, sier Boasson Hagen.

Imponerende av Holst Enger

Det ble en nokså kjedelig og treg etappe på tourens tredje dag. Franske Armindo Fonseca gikk i brudd tidlig. Fortuneo-rytteren, som kommer fra Rennes i etappens nærområde, er lagkamerat med Norges Tour-deltaker Vegard Breen.

Fonseca lå på et tidspunkt hele elleve minutter foran resten av feltet, og det var lenge ganske rolig kjøring i hovedfeltet. Fonseca fikk selskap av veteranen Thomas Voeckler de siste milene inn til mål, men like før Angers ble bruddet endelig spist opp.

Sondre Holst Enger var den nordmannen som var nærmest seieren.

Sondre Holst Enger gjorde en imponerende innsats og ble nummer seks. Alexander Kristoff endte som nummer elleve.— Jeg skal ikke klage, det er jo Tour de France. Det var et tungt oppløp, men jeg følte jeg klarte å posisjonere meg greit, sa 22-åringen.

Han synes det er gøy å måle krefter med de store spurtkanonene i dette selskapet.

— De har rutinen inne og er vant til å kjøre på dette nivået. Det er litt nytt for meg ennå, men det er morsomt å blande meg med de store guttene, sa Holst Enger.

Les også

  1. Tung start for Kristoff og Co.: - Vi er svekket

  2. Omstridt prins vil pumpe penger inn i sykkelsporten

  3. Breen var Tour-stjerne for en dag

Les mer om

  1. Tour de France