Sport

Kollega tror Nadal kan være dopet

<p>Tidligere tennisstjerne foreslår å legalisere doping.</p>

ANKLAGES FOR DOPING: Robin Söderling og Rafael Nadal blir mistenkt for dopingbruk av belgiske Christophe Rochus. Foto: REGIS DUVIGNAU

  • Simen Waagsether

Belgiske Christophe Rochus har flere ganger luftet sine mistanker om juks i profesjonell tennis, og for to år siden tok han et oppgjør med det han kaller en dobbeltmoral.

— Det finnes veldig mye juks, men ingen vil prate om det. Jeg har sett saker, akkurat som alle andre. For meg virker det utrolig at man kan spille fem timer i solen, for så å komme tilbake som en kanin neste dag.

(Artikkelen fortsetter)

Christophe Rochus stusser over kollegenes fysikk. (Foto: Scanpix)

Tror Nadal kan være dopet

Rochus mener at dopingsaken rundt tidligere toppsyklist Lance Armstrong beviser at utøvere kan lure systemet. Nå tror han at den spanske superstjernen Rafael Nadal og svenske Robin Söderling kan ha svin på skogen.

Selvfølgelig er det bare rykter når det gjelder Nadal, men hvordan kan man være så fantastisk på Roland Garros, og én måned senere ikke være i stand til å spille? Slike saker høres mistenkelige ut, men vi mangler bevis og det smerter aller mest , sier Rochus til La Libre, ifølge expressen.se .

Tviler på svensk kyssesyke

Svenske Söderling gjorde stor suksess, da han i 2009 ble den første til å slå Nadal i French Open. 28-åringen ble etter hvert ranket blant topp ti, men har det siste året blitt satt ut av spill grunnet kyssesyke.

Han vant turneringen i Båstad i 2011, og har ikke spilt tennis siden. Det sies at han er alvorlig syk, men vi kan ikke se bort i fra at det er veldig mistenkelig .

— Han nådde toppen av sin karriere, og kunne pluteselig ikke spille mer tennis. For meg er det litt for spesielt, sier Rochus.

Nå kommenterer Söderling saken.

— Jeg har gjennom årene lært meg at det ikke er lurt å kommentere rykter og skitsnakk. Det kommer hele tiden nye ting, skriver han på Twitter ifølge Aftonbladet.

— Det går dessverre ikke an å verne seg mot dette. Da er det bedre å bruke energien på noe annet, som å komme tilbake på banen, fortsetter han.

Den kontroversielle belgieren presenterer også en «løsning» på dopingproblemet i intervjuet.

For å slippe unna alt hykleriet er det bedre å legalisere bruken av doping .

Les mer om

  1. Tennis