Syv ting du må vite om storkampen

Her blir du raskt oppdatert før bokseshowet med Sotras Tim-Robin Lihaug.

Tim-Robin Lihaug (t.v) skal i ringen mot Arthur Abraham lørdag kveld.

BERLIN: Proffbokser Tim-Robin Lihaug (23) møter tyske Arthur Abraham (36) i Berlin lørdag kveld. Her er nøkkelpunktene om den største norske herreboksekampen på mange år.

HVEM ER BOKSERNE?

Tim-Robin Lihaug kommer fra Hjelteryggen på Sotra. Han har gått 16 proffkamper tidligere, og vunnet 15 av dem. Det eneste tapet kom for tre år siden. Arthur Abraham er en av Tysklands største boksehelter. Han kan se tilbake på en fantastisk karriere, der han mange ganger og over lang tid har vært verdensmester.

Les også

Kjæresten: - Jeg er ikke redd for at han skal bli banket

HVA STÅR PÅ SPILL?

For Lihaug vil seier bety et enormt karriereløft. Han vil kunne vente seg flere store kamper og få en helt annen posisjon i bokseverden. Taper han blir veien mot verdenstoppen lengre og mer kronglete, men promotorselskapet Team Sauerland har lovet at satsingen på Lihaug ikke vil være over ved et tap. For hjemmefavoritten Abraham handler kampen om å vise at han ennå holder verdensklassenivå. Et overraskende tap i april bidrar til at enkelte mener Abrahams karriere går mot slutten, og at han er på vei ned. Ryker han også mot Lihaug, er det vanskelig å se for seg veteranen som verdensmester igjen. WBO-forbundet har satt opp sin «internasjonale tittel» til kampen, altså vil vinneren få et mesterbelte. Lihaug har tidligere hatt et ungdomsmesterbelte, men dette kan bli hans første, skikkelige seniortittel.

HVEM ER «TEAM LIHAUG»?

Lihaug trenes nå av eks-proff Thomas Hansvoll og briten Trevor Ambrose. Sistnevnte har mangfoldig kampsportbakgrunn, er tidligere verdensmester i kickboksing og bosatt i Bergen. Lihaugs manager er Kyrre Merg, som i årevis har vært tett på Cecilia Brækhus. Mentaltrener Tommy Fjeldheim, som også har jobbet med Brækhus, er blitt en del av apparatet før denne kampen, mens storebror Lennie Lihaug som vanlig er med som støttespiller – helt opp i ringhjørnet under kampen. Frem til i vår ble Lihaug trent av Ulf Johansen og Ole «Lukkøye» Klemetsen, med base i Spania. Nå har oppladningen foregått mest i Oslo og Bergen.

Les også

Vestlendingene kuppet tyskernes show

HVOR SKJER DETTE?

Arenaen Max Schmeling Halle – oppkalt etter en tysk bokselegende – ligger sentralt i Berlin og rommer 10.000 mennesker. Kampen mellom Lihaug og Abraham er en av to store dueller på boksestevnet. Den andre er en BM-kamp mellom Tysklands Tyron Zeuge og Italias Giovani De Caroli.

HVOR MANGE NORDMENN ER PÅ PLASS?

Lihaug-leiren regner med at opp mot 100 nordmenn vil være til stede for å heie. Mange av disse var på plass allerede under fredagens innveiing, der de laget leven med kubjeller og heiarop. Store deler av fansen er lett gjenkjennelig i spesialtrykte Lihaug-t-skjorter, men det spørs om norskegjengen greier å gi lyd fra seg i det tyske publikumshavet … At Abraham er på hjemmebane kan gjøre Lihaugs oppgave ekstra vanskelig, men nordmannen påpeker, korrekt nok, at han har vært på bortebane hele karrieren.

HVOR OVERRASKENDE ER DET HVIS LIHAUG VINNER?

Ifølge ham selv, og apparatet rundt ham, vil det ikke være så overraskende. Ifølge tippeselskapene vil det være en liten sensasjon. Flere bookmakere tilbyr mer enn 10 ganger pengene til dem som tror på Lihaug-seier. Cecilia Brækhus er en av dem som har sagt til BT at Lihaug har muligheten til å vinne, mens Ole Klemetsen har uttalt at håpet ligger i dårlig form hos motstander Abraham.

NÅR BEGYNNER KAMPEN – OG GÅR DEN PÅ TV?

Det er ventet at Lihaug går i ringen cirka klokken 23 lørdag. Nett-tjenesten Viaplay viser kampen.