Sport

Dragons vant maratonkamp

TETT: Den første kampen mellom Sparta og Dragons var akkurat så tett, spennende og nervøs som en sluttspillkamp skal være. Til slutt var det Storhamar som kunne juble for seier.
  • Jacob Nygaard

Sparta – Storhamar 3-4 (etter forl.):

Lars Løkken Østli ble Dragons-helten i den femte (!) perioden.

Sluttspillsnerver preget den første perioden, der ingen av lagene våget å gutse alt framover på banen. Likevel klarte Sparta å presse inn en puck bak Tommy Johansen allerede før minuttet var spilt da Andreas Stene plasserte en puck over Johansens høyre skulder. På fire overtallsminutter fordel Sparta den første perioden, vant Storhamar skuddstattistikken 1-4 med en mann mindre på isen.

Snudde

Dragons måtte ut i den andre perioden før uttellingen kom. Først ved Bryan Schmidt, som klinket pucken inn fra blålinja etter sju minutter i den andre perioden. Mindre enn to minutter senere var snuoperasjonen et faktum for Storhamar da Eirik Børresen styrte inn et Lars Løkken Østli-skudd til 1-2. Andreperioden bar preg av Dragons-dominans, men utgangspunktet for den tredje perioden var likevel jevnt og spennende.

Tempo og dramatikk ble det også den siste perioden. Storhamar hadde nok planer om å holde Sparta unna, men da Christian Larrivée satt i utvisningsboksen klarte Patrick André Bovim å krige inn 2-2. ## Intenst

Noen minutter senere gjorde Lars Erik Hesbråten et kontroversielt mål da han styrte pucken inn i nettmaskene via skøyta, og noen målet ikke burde vært godkjent. Dommerne dømte dog 2-3, og de fleste trodde Storhamar hadde sikret første stikk i kvartfinaleserien.

Sparta og Dion Knelsen hadde dog ikke gitt opp, og med halvannet minutt igjen å spille fikk hjemmelaget uttelling da Knelsen utlignet og sendte kampen til forlengning.

Forlengningen ble lang og intens, med et krutt av en fjerdeperiode. 42-51 var skuddstatistikken etter fire perioder, men keeperne hadde bestemt seg for å stenge sine respektive bur. Dermed måtte det en femteperiode til for å skille lagene.

Avgjørelsen falt

Da bestemte Lars Løkken Østli seg for at nok var nok. 43 sekunder ut i den femte perioden klinte han nemlig til fra blålinja og sendte Dragons til himmels da han sikret dragene førersetet i kvartfinaleserien.

Dragons stilte med følgende lag:

1. rekke: Andreas Øksnes, Lars Løkken Østli

Eirik Børresen, Mads Hansen, Fredrik Lystad Jacobsen

2. rekke: Anders Braavold, Jimmy Andersson

Pål Johnsen, Christian Larrivée, Joakim Jensen

3. rekke: Bryan Schmidt, Adrian Saxrud Danielsen

Lars Erik Hesbråten, Nathan Martz, Eirik Skadsdammen

4. rekke: Eirik Dagfinrud, Trygve Hillestad

Ole Petter Øvergaard, Ørjan Mikkelsen.

Slik var kampen:

Les også

  1. Ruben Smith viste sluttspillform

  2. Derfor blomstrer han i sluttspill

  3. «I ishockey er alt mulig»

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Sparta Warriors
  3. Storhamar