Thea (22) fra Askøy tok ny gullmedalje. Nå venter flere store stevner.

Det store kickboksingtalentet fortsetter å imponere. Nylig tok Thea Sighaug Vatshelle gull i gjev turnering.

I november i fjor vant Thea Vatshelle VM-gull.

I november i fjor vant Thea Sighaug Vatshelle VM-gull i kickboksing. Nå har 22-åringen fra Askøy stått for nok en bragd.

Under Irish Open i helgen, et stort internasjonalt stevne, gikk hun helt til topps. Dermed revansjerte hun finaletapet fra i fjor i samme mesterskap.

– Det var veldig kjekt. Det er litt mer press og forventninger etter VM. Det var deilig at jeg fikk denne og å kjenne at det fortsatt sitter, sier hun.

Turneringen er en del av den årlige verdenscupen. I finalen slo hun tyske Aline Sodjinou.

– Det var en slitekamp. Jeg har gått en del mot henne før også. Det var tungt, men jeg kom meg gjennom det. Da er det ekstra deilig å stå igjen som vinner etterpå, beskriver hun.

Landslagstrener Daimi Akin. ble veldig imponert av det han så. Akin mener Vatshelle har noen helt spesielle egenskaper.

– Hun har en ro og trygghet som er veldig sjelden. Hun klarer å holde et bra fokus og får ut det beste. Hun imponerer meg hver gang, sier han.

Kom på landslaget etter VM-bragden

Etter at Vatshelle vant VM i november, kom hun inn på landslaget. Siden den gang har hun vært på flere samlinger.

– Jeg har fått mer oppfølging derfra også. Jeg har fått større støtteapparat nå enn jeg hadde før, sier hun.

På landslaget er hun del av gruppe med fem andre utøvere fra Bergen. Derfor går det også fint å fortsatt bo på vestlandet.

Ny storturnering

Turneringen i Irland er rangert på fjerde nivå av totalt seks i kickboksingverdenen. Snart skal hun ut i en ny og større turnering.

– Neste er Turkish Open, som er i begynnelsen av april. Det er en turnering på nivå to. Det blir spennende. Det er stor deltagelse i turneringen, sier landslagstrener Akin.

Etter turneringen i Tyrkia venter en hektisk periode for kickbokseren fra Askøy.

– Da er det fem stevner i løpet av de to neste månedene. Det er verdenscupstevner alle sammen. Så er det NM i Oslo inni der også i slutten av mai, sier Vatshelle.