Bergrem: - Jeg har vært med så lenge at jeg tåler å gå på snørra

Da Torgeir Bergrem skulle satse alt, gikk det galt. Uten at han lar seg knekke av det.

NUMMER ÅTTE: Torgeir Bergrem nådde ikke helt opp i slopestylefinalen.

PYEONGCHANG: Klæbyggen er rett og slett «helt greit» fornøyd med åttendeplassen i slopestylefinalen.

Han kom til finalen med 11. beste poengsum fra kvaliken, men leverte et godt førsterun i finalen – og lå på fjerdeplass da alle hadde kjørt én gang.

Men der andre forbedret seg, maktet ikke Bergrem å toppe det første forsøket. Da han virkelig skulle dra til i det tredje og siste forsøket, gikk det skeis.

- Jeg prøvde å dra ut det meste der, og da gikk jeg på rumpa. Det er litt irriterende, men jeg har vært med på såpass mange konkurranser at jeg tåler å gå på snørra, sier Bergrem.

Les også

Gullhåpet Kleveland sviktet: – Det er fryktelig tungt

Les også

De må regne med tidlig pensjon: - Du blir ikke gammel i denne sporten

Slet med vinden

Det var vanskelige forhold i slopestyleløypen. Vinden gjorde livet surt for utøverne.

- Det var kastvind, som gjorde det vanskelig å vite hvor mye fart man skal ta på hoppene. Om det blåser, og du lander på kulen, så er det dumt. Om du hopper for langt, er det dumt, sier 26-åringen.

MISTET MEDALJEN: Ståle Sandbech lå på bronseplass helt til siste løper kjørte. Da forsvant metallet.

Totalt sett var det en skuffende dag for snowboarderne. Mons Røisland pådro seg to brudd og ødela resten av OL da han falt på trening før finalen, Ståle Sandbech mistet bronsemedaljen i siste sekund og forhåndsfavoritten Marcus Kleveland kom ikke opp på sitt vante nivå, og ble nummer seks.

Bergrem, derimot, presterte som forventet – og kanskje enda litt bedre. Det er i Big Air-konkurransen mot slutten av OL trønderen har et reelt medaljehåp.

Les også

Fikk klager fra alle kanter: Hotellvakt stoppet de norske snowboardguttas bandøvelse

- De er laget av gummi

Han er landslagets eldstemann, og er for veteran å regne i snowboardsirkuset. Nå lar han seg imponere voldsomt over gullvinnere, 17 år gamle Redmond Gerard.

- Det er helt vanvittig å få det til sånn. Han er helt rå. Han er en liten amerikaner med et stort hjerte, sier Bergrem om den overraskende vinneren, som også er den første OL-vinneren født på 2000-tallet.

HØYT OPPE: Bergrem i aksjon i slopestylefinalen i OL.

Det er i det hele tatt mange unge blant toppkjørerne.

- De er laget av gummi. De tåler mye, og sliter ikke like mye med skader og avbrekk som vi gamlegutta. Og så tenker de kanskje ikke så mye over konsekvensene, sier han om generasjonen som trekker nye og mer imponerende triks opp av hatten gang på gang.

- De starter veldig tidlig nå, og når et veldig høyt nivå i ung alder.

Selv ser Bergrem frem til Big Air-konkurransen, som starter med kvalifisering onsdag 21. februar. Da håper han bare på litt mindre vind.