Sport

Oilers vil vinne alt

Etter sesongoppkjøringens første Oilers-økt, er direktør Pål Higson og spillerne samstemte: Årets tropp er den beste noensinne.

Patrik Bäärnhielm (f.v.), Tommy Kristiansen, Mats Larsen Mostue og Daniel Rokseth hadde alle sin første trening med Oilers i går. Jean-Michel Daoust og Erik Boisvert har også signert, men hadde ikke sluttet seg til troppen i går.
  • Fredrik Fornes

DNB ARENA (Aftenbladet.no): — I år har vi ambisjoner om å vinne både serien, NM-gull og Continental Cup. Klarer vi det skal vi ta ferie med god samvittighet, sier Higson til Aftenbladet.

I går hadde Stavanger Oilers sin første trening på is under oppkjøringen til 2013/2014-sesongen. Så å si alle de skandinaviske spillerne var på plass, mens amerikanerne slutter seg til troppen fortløpende.

Av de nye spillerne hadde Daniel Rokseth (21), Mats Larsen Mostue (24), Patrik Bäärnhielm (30) og Tommy Kristiansen (24) sin første isøkt med Oilers i går.

I tillegg fikk de nysignerte ungguttene Anders Tangen Henriksen (18) og Henrik Medhus (18) kjenne på seniornivået. Erik Boisvert (26) kom til Stavanger etter treningen i går, mens canadiske Jean-Michel Daoust (29) ankommer i august.

Høye ambisjoner

Oilers-direktør Pål Higson så sine nye importer på is fra tribuneplass i går, og legger ikke skjul på hva han synes.

- Dette er det sterkeste laget vi har hatt så lenge jeg har vært her.

Samtidig er han realistisk. Han er klar over at det ikke bare er å signere masse spillere, og tro at det går av seg selv. Det er nå det harde arbeidet begynner, og det er andre lag som har samme ambisjoner som Oilers. Direktøren mener likevel forutsetningene ligger til rette for å oppnå de hårete målene. Troppen er god nok og treningen som er lagt ned i sommer har vært hard nok.

De nye vil ha gull

Også de nyeste spillerne i gruppa er klare på hva de ønsker med sitt opphold i Stavanger. Fra unge Daniel Rokseth til veteran Patrik Bäärnhielm – målsettingen er den samme. De vil spille. De vil vinne. De vil ta gull med Oilers.

- Denne troppen er Norges beste. Det ser veldig bra ut. Det var godt å få første trening unnagjort i går, og få riste av litt rust , sier Rokseth, som kom til Stavanger på søndag og har funnet seg til rette i ny leilighet og ny by.

Også Tommy Kristiansen har fått flyttingen til oljebyen overstått. 24-åringen regnes som en av Oilers' beste signeringer før den kommende sesongen, og ventes å dominere i eliteserien. Den tidligere HV71-spilleren gleder seg til å komme i gang og få en god treningsuke på is.

Kristiansen skryter over den sterke troppen til hans nye klubb, og tror Oilers vil bli et meget tøft lag å møte kommende sesong. Han er en type som er elsket og hatet. Kristiansen hater å tape, og elsker å «smelle litt». Det vil etter all sannsynlighet gjøre ham til en publikumsyndling i DNB Arena.

— Jeg liker å være litt sheriff på isen, rett og slett. Personlig vil jeg være med å vinne serien og cupen med Oilers, sier han.

Kristiansen legger ikke skjul på at han ønsker seg tilbake til Sverige. Dermed vil han gjøre alt han kan for å vise seg frem på en god måte her i byen.

Spiller mot Färjestad

Lørdag starter sesongoppkjøringen for alvor, og Oilers spiller sin første treningskamp. Den er ikke mot hvem som helst. Da reiser nemlig siddisene til Arvika, for kamp mot et av Europas beste lag, Färjestad. Tommy Kristiansen spilte mot dette laget i fjor, og vet hva som venter ham. Også Färjestad har kun hatt én uke på is, så Kristiansen tror ikke på en kamp med mye kvalitet, selv om han vet det blir meget tøft.

Etter lørdagens oppgjør fortsetter ferden videre til Slovenia, Sveits og Sverige, for flere tøffe kamper mot god, europeisk motstand. Higson sier at spillerne ser frem mot en litt annerledes sesongoppkjøring, hvor de får målt seg mot internasjonal motstand.

— Vi ønsker jo også å delta i European Trophy de neste årene, og da er det kjekt å få kjenne litt på hva som skal til. Det skal bli bra å få kjørt oss litt i starten.

PS! Oilers jobber fremdeles med å signere en ny, utenlandsk back. Dette skal være en spiller som går inn og blir blant de beste spillerne på laget. Derfor tar arbeidet noe tid. Higson opplyser at det jobbes med saken, og at Oilers håper å ha en ny spiller på plass i løpet av kort tid.

  1. Les også

    Stavanger Oilers doblet inntektene i ny arena

  2. Les også

    Her er Oilers på is igjen

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers