Sport

Ruud herjet på veien mot US Open: – Fantastisk tennis

Tok en solid seier over italienske Andrea Arneboldi i første kvalifiseringsrunde.

Casper Ruud er klar for andre kvalifiseringsrunde til US Open. Foto: NTB scanpix

  • Øystein Jorem
    Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

Casper Ruud startet onsdag ettermiddag kvalifiseringen til US Open, årets siste Grand Slam-turnering. I den første runden møtte han Andrea Arnaboldi, og det ble en enkel kamp for nordmannen.

Italieneren er ranket på 180.-plass, et stykke bak Casper Ruud som ligger på 143.-plass etter et godt år på tennisbanen.

  • Fått med deg denne? Ruud flytter fra Norge for å samarbeide med sitt største idol

Ruud tok kjapt kontrollen over kampen. Allerede i italienerens første serve brøt han, og fikk en god start på banen i New York.

Tempoproblemer

Italieneren hadde store problemer med tempoet og forehanden til Ruud, og gikk opp i en 3–0-ledelse før italieneren våknet. Men selv om Arneboldi tok to games, var det ingen tvil om hvem som var den beste tennisspilleren på hardcourten i USA.

Ruud tok også de to første gamene i det andre settet før italieneren våknet, men på stillingen 3–2 til Ruud kom det avgjørende rykket. Til slutt vant Ruud også det andre settet 6–2.

Dermed slapp han unna det tredje settet, og er klar for andre kvalifiseringsrunde i US Open.

– Det var veldig gøy, det var bra fra start til slutt. Veldig deilig å få den seieren her, og jeg tror det bygger på selvtilliten til Casper, sa trener og pappa Christian Ruud etter seieren til Casper Ruud til Eurosport.

– Fantastisk tennis

Også Eurosports Christer Franckevar imponert over ungguttens innsats mot italieneren.

– Fantastisk god tennis av Casper Ruud i dag. Dominerte med forehand og kjørte over motstanderen på tempo. Han servet bra, gjorde lite feil, og var også topp klasse på nettet, skriver Eurosports tennisekspert Christer Francke på Twitter.

Ruud har deltatt i kvalfiiseringen til turneringen tidligere, men har aldri kommet til hovedturneringen. Tidligere i år kom han seg til andre runde i både Australian Open og French Open.

Antatt dårligere motstand

Nå venter australske Max Purcel i neste runde torsdag. Ruud er storfavoritt i kampen, siden Purcel er ranket som spiller nummer 250 i verden. Etter det gjenstår en kamp før han eventuelt er klar for hovedtablået i storturneringen.

Dersom han kommer dit, får han 455 000 kroner i premiepenger. Skulle han vinne hele turneringen, venter det 32 millioner kroner.

Selve turneringen starter mandag 27. august. Kommer Ruud seg dit, har han kvalifisert seg til tre av de fire store Grand Slam-turneringene i år.

Les mer om

  1. Casper Ruud
  2. Tennis