Sport

Norge trodde VM-medaljen var tapt. Så fikk de den overraskende beskjeden.

Norge tok VM-bronse på lagsprint. Det skjedde ikke uten drama.

Odin By Farstad, Håvard Holmefjord Lorentzen og Bjørn Magnussen tok bronse. Her fra et løp i Kasakhstan før jul. Foto: Stas Filippov / AP

  • Sindre Trygsland

For først fikk Norge en fryktelig åpning på lagsprinten da Håvard Holmefjord Lorentzen gjorde en feil. Samme mann gikk strålende utover i løpet, og sammen med Odin By Farstad og Bjørn Magnussen gikk de inn til en tid som holdt til fjerdeplass.

Men så tok det en overraskende vending. For da det norske laget ble intervjuet av Viasat 4, kunne de plutselig se på resultattavlen at Canada var disket.

Dermed hadde Norge tatt bronsemedalje.

  • Les mer om VM: Medaljen glapp for Sverre Lunde Pedersen

Her ser Odin By Farstad og Bjørn Magnussen plutselig at Norge har rykket opp til bronseplass. Det skjedde midt under et TV-intervju. Foto: Skjermdump fra Viasat 4

– Hva er det som skjer?

Da lyste det norske laget opp.

– Hva er det som skjer nå egentlig, spurte Magnussen til trener Jeremy Wotherspoon.

Og det gikk flere minutter før han fikk svar på spørsmålet.

Canada la nemlig inn protest i et forsøk på å beholde sitt gull, men den ble avvist. Dermed ble det norsk bronse. Gullet gikk Nederland, mens Kina tok sølv.

Det ble god stemmnig i det norske laget da Canada ble disket. Foto: Skjermdump fra Viasat 4

«Irriterende feil»

Da Lorentzen ble intervjuet etter løpet, før han fikk beskjeden om at Canada var diskvalifisert, var han skuffet.

– Det er veldig irriterende. Det er jo over ett sekund som ryker. Høyreskjæret mitt glipper og jeg fikk en rotasjon. Det er bare irriterende, sa Lorentzen til Viasat 4 om feilen i starten av løpet.

Nordmennene gikk i par mot sterke Russland med Ruslan Murasjov, Viktor Musjtakov og Pavel Kolisjnikov. Der falt verdensrekordholderen på både 500 og 1000 meteren, og Kolisjnikov virket å få seg en trøkk i den ene hånden.

Les mer om

  1. Skøyter
  2. Håvard Lorentzen
  3. Bjørn Magnussen