Sport

Kristoffersen vurderer uvanlig grep i jakten på sammenlagtseieren

Henrik Kristoffersen kjører trolig super-G rennet i østerrikske Hinterstoder for å sikre seg verdifulle poeng i jakten på sammenlagtseieren i verdenscupen.

Henrik Kristoffersen satser på å hente poeng fra super-G-rennet i Hinterstoder i jakten på sammenlagtseieren i verdenscupen. Robert F. Bukaty, AP / NTB scanpix

 • NTB-Ole Henrik Tveten

Marcel Hirscher, som la opp før sesongen, har vunnet verdenscupen sammenlagt de siste åtte sesongene. Nå er den gjeveste krystallkulen i alpinsirkuset «ledig».

Den kula har Henrik Kristoffersen ønsket seg lenge. For øyeblikket leder 25-åringen sammenlagtcupen, men både Aleksander Aamodt Kilde og Alexis Pinturault puster Rælingen-gutten i nakken.

Derfor tar Kristoffersen et uvanlig grep til han å være, i jakten på viktige poeng i kampen om sammenlagtseieren: Å kjøre super-G.

Han har tidligere ymtet frampå at det kan være aktuelt å kjøre fartsrennet i Hinterstoder i slutten av februar. Til NTB søndag gikk han langt i å bekrefte at han stiller til start.

– Jeg kommer til å kjøre kombinasjonen i Hinterstoder på fredagen. Og så kjører jeg super-G lørdag hvis det går bra fredag, sier han.

 • LES OGSÅ: Færre ser vintersport enn tidligere. Dette kan være grunnene.

Henrik Kristoffersen smiler bredt etter slalåmseieren i Schladming. LISI NIESNER, REUTERS / NTB SCANPIX

Mister trolig ledelsen

Kristoffersen er nærmere å vinne verdenscupen sammenlagt enn noen gang. Etter helgens renn i Chamonix har han 47 poengs ledelse på Kilde og 61 poeng på Pinturault.

Men når Kristoffersen skal i aksjon igjen har han sannsynligvis mistet ledelsen til Kilde, som allerede denne uken kjører utfor og super-G i Østerrike.

Kristoffersen ikke skal i aksjon før 22.- og 23. februar i Japan. Da er både slalåm og storslalåm på programmet.

Det endte med utkjøring for Henrik Kristoffersen i lørdagens slalåmrenn i Chamonix. Alessandro Trovati, AP / NTB scanpix

Kjørte ut

I Chamonix sist helg endte det med at Kristoffersen kjørte ut i slalåmrennet lørdag og i utslagsrundene i parallellslalåmrennet søndag.

– Å kjøre ut, det kan skje. Vi kjører hele tiden på grensen, sier han til NTB, før han legger til at det er helt normalt å kjøre ut en gang eller to når man kjører tolv slalåmrenn i sesongen.

Men Kristoffersen lar seg ikke stresse. Han vet at det er mange renn igjen før det hele avsluttes i midten av mars.

(©NTB)

Les mer om

 1. Alpint
 2. Henrik Kristoffersen
 3. Aleksander Aamodt Kilde
 4. Alexis Pinturault

Relevante artikler

 1. SPORT

  Kristoffersen blir presset i sammenlagtkampen. Til helgen kan han debutere i verdenscupøvelse.

 2. SPORT

  Kristoffersen-pallplass øker spenningen: – Kan bli et morsomt år

 3. SPORT

  Kristoffersen tok viktig pallplass – kampen om alpintronen hardner til

 4. SPORT

  Timon Haugan med sensasjonell pallplass i slalåm: – Uvirkelig

 5. SPORT

  Kildes pallplass ga viktige poeng – fransk stjerne truer sammenlagtdrømmen

 6. SPORT

  Kristoffersen når ikke vekt-målet: – Det tærer på