Tangen etter finaletapet: – Danmark var litt bedre enn oss på alt, og da ble differansen stor

Både Tangen og Reinkind fikk mye spilletid i VM-finalen, hvor danskene til slutt vant med ni mål.

NYTT SØLV: Som i 2017 ble det tap for vertsnasjonen i VM for Norge. F.v. Alexander Blonz, Børge Lund, Sander Sagosen, Magnus Jøndal og Eivind Tangen.

NORGE-DANMARK 22–31

I 2017 måtte Norges herrelandslag se seg slått av vertsnasjonen Frankrike i finalen. To år seinere ventet en ny finale mot vertsnasjonen, denne gangen mot Danmark. De to lokale spillerne, Harald Reinkind og Eivind Tangen, fikk mye spilletid, men klarte ikke å hindre danskene fra å ta en overlegen seier.

– De var bedre og de vant, enkelt og greit, oppsummerte Tangen til NTB etter kampen.

– Vant fortjent

– Vi var ikke dårlige, men de var litt bedre enn oss på alle ting, og da ble differansen stor og de vant fortjent, sier Tangen.

Kampen ble ikke slik Tangen og Norge håpet på.

– Det er skuffende at forskjellen ble så stor, for jeg trodde vi kunne vinne. At det ble såpass stygt til slutt er kjedelig, sier Tangen.

Hjemmebane i 2020

Mesterskapet startet som ventet med tre greie seirer i gruppespillet, 34–24 mot Tunisia, 40–21 mot Saudi-Arabia og 41–20 mot Chile. I gruppefinalen mot Danmark ble det 30–26-tap, og dermed ble veien til semifinale lengre for håndballgutta. Egypt ble slått 32–28 og svenskene ble slått 30–27, før Norge vant hele 35–26 mot Ungarn.

I semifinalen ble vertsnasjonen Tyskland slått 31–25, og i finalen ventet mesterskapets andre vert til nok et skandinavisk oppgjør. Der var danskene best over hele banen.

For Tangen var ikke et nytt sølv lett å glede seg over, i alle fall ikke enda.

– Vi får legge dette bak oss og se om vi kan glede oss over det seinere. Så får vi glede oss til neste år, sier Tangen.

Neste mesterskap er EM i 2020. Da er Norge en av tre arrangører, sammen med Østerrike og Sverige.

ANDRE OMGANG: Harald Reinkind spilte nesten hele andre omgang på høyrebacken, men klarte ikke å stoppe Mads Mensah og Danmark i VM-finalen.

Syv mål bak

De norske spillerne ble møtt med heftig buing på vei inn i Boxen, men det var Norge som startet best. Mikkel Hansen bommet fra syvmeteren, før Sander Sagosen satte kampens første mål. Magnus Abelvik Rød har storspilt på høyrebacken, men fikk seg en smell i låret mot Tyskland. Testene inn mot finalen var positive, og 21-åringen fikk tillit fra start. Dermed startet Tangen og Reinkind på benken.

En tominutter på Kristian Bjørnsen gjorde at Tangen måtte vikariere på høyrekanten, men bergenseren klarte ikke å overliste Niklas Landin i Danmark-buret på sitt eneste forsøk. Etter en jevn start, fikk danskene en firemålsledelse etter 15 minutter, 6–10. Til pause sto det 11–18 i Boxen.

TOPPSCORER: Magnus Jøndal ble kampens toppscorer med ni mål, men det var Danmark som kunne juble for seier til slutt foran 15.000 publikummere i Herning.

– Vi så slitne ut

Reinkind kom inn for Rød tidlig i andre omgang, men Danmark fortsatte å øke, 13–21 etter syv minutter. Reinkind spilte nesten hele andre omgang på høyrebacken, men en solid Landin gjorde at det ble med ett mål på fire forsøk. Tangen spilte store deler av andre omgang på høyrekant, men noterte seg ikke for scoringer. Danskene var bunnsolide og vant til slutt fortjent 22–31.

– Danmark var mye bedre enn oss i dag. Vi så slitne ut, mens de kom med en voldsom kraft. Vi fikk litt trøbbel underveis, og klarte ikke å hente det inn igjen. Vi er selvfølgelig skuffet over dette, men jeg er stolt over prestasjonen frem til dette. Guttene skal få lov til å være litt skuffet nå, sa landslagstrener Christian Berge til TV 3 etter kampen.

– Ikke i nærheten

FyllingenBergen-trener Andreas Gjeitrem var til stede i Boxen.

– Norge ble utspilt omtrent fra start til mål, og var ikke i nærheten. De spilte Mikkel Hansen på høyreback og med en Morten Olsen i fyr og flammer. Norge tapte dueller, og danskene laget mål fra hvor de ville, sier Gjeitrem.

FyllingenBergen-trener sier trykket i hallen var «ellevilt».

– Det er ikke lett når de blir jagende. Da skal det mye til å snu en slik kamp her. Det var gøy at de to lokale fikk spille, men ingen av dem utmerket seg. Det var bare Magnus Jøndal som leverte av de norske, sier Gjeitrem.