Sport

Stygg velt ødela for Kristoff i Paris-Roubaix

Peter Sagan tok en etterlengtet seier.

Alexander Kristoff hadde tydelig vondt etter velten fem mil fra mål.
  • Roar Lyngøy

Slovakiske Peter Sagan (28) gjorde som han ville og var uslåelig i sykkelklassikeren Paris-Roubaix søndag.

Sagan er tre ganger verdensmester. Men dette var triumfen han har ventet på. Han hadde aldri vært på topp fem i det prestisjetunge rittet, før i dag.

– Det kjennes utrolig bra å vinne her. Jeg unngikk velt, og jeg klarte i tillegg å spare litt på kreftene underveis. Jeg vil takke lagkameratene mine. De hjalp meg i posisjon til å angripe i dag, sier Sagan i et intervju vist på Eurosport.

Silvan Dillier fra Sveits overrasket stort med å gi Sagan kamp helt inn til velodromen i Roubaix. Men Sagan avgjorde med en akselerasjon på de siste meterne. Niki Terpstra tok tredjeplassen.

Les også

Denne 11-åringen vekker internasjonal oppsikt: – Utrolig

– Tony Martin sin feil

De største norske håpene gikk det dårlig med. Alexander Kristoff var særdeles uheldig da han veltet og deiset i bakken i underkant av fem mil fra mål. Kristoffs første reaksjoner kunne tyde på kragebeinsbrudd, men så alvorlig var det heldigvis ikke.

Kristoff kom seg til mål blant de siste, og ifølge teamlegen er det ikke snakk om brudd. En sint Kristoff forsvant rett i teambussen, før han snakket med media.

– Ryggen er veldig oppskrapt, så det blir ikke godt å sove nå, sier Kristoff til TV 2.

Han mener at velten ikke var hans feil.

– Det var Tony Martin sin skyld. Han ødelegger for meg og mange andre. Jeg følte at jeg satt bra med på det tidspunktet, men det var over da jeg trynte. Da hadde jeg ikke sjans, sier Kristoff.

TV 2s sykkelekspert Thor Hushovd sier dette:

– Veldig synd med den velten, som egentlig ødela for tre nordmenn.

Edvald måtte bråbremse

Edvald Boasson Hagen var en av dem som måtte stoppe opp da Kristoff falt av sykkelen. Dermed kunne ingen av de norske seiershåpene kjempe i teten.

– Jeg måtte hogge inn bremsen for å unngå å gå ned jeg også. Da ble det en litt for lang luke til at jeg kunne klare å hente det inn igjen, sier Hagen til TV 2.

– Det er et utmattende og hardt løp. Blir det en slik luke, går det ikke, fortsetter han.

24-åringen Amund Grøndahl Jansen ble til slutt beste nordmann på 16. plass.

Saken blir oppdatert

Les mer om

  1. Alexander Kristoff
  2. Edvald Boasson-Hagen