Sport

- Jeg har aldri hatt dette nivået inne

Oilers har vunnet toppkamp etter toppkamp på bortebane de siste ukene. Mye takket være Henrik Holm (24).

SOLID: Oilers-keeper Henrik Holm har vært glimrende i Ruben Smiths skadefravær. - Han har vært vår beste spiller i så og si hver kamp, sier lagkamerat Tommy Kristiansen.
  • Mats Slaastad Birkelund

SPARTA AMFI: De siste sesongene har Stavanger Oilers alltid har hatt to gode og skadefrie keepere som laget har kunnet rullere mellom om den ene ikke har dagen.

I Ruben Smiths skadefravær har Henrik Holm stort sett stått samtlige minutter i både eliteserien og mesterligaen denne høsten. På en glimrende måte taklet presset om å være det soleklare førstevalget som må levere. Han har tatt vare på sjansen og prestert på et høyt nivå.

— Holm er helt rå om dagen. Han har vært vår beste spiller i så og si hver kamp. Han er veldig "het" om dagen og det er veldig trygt å ha Holm bakerst. Vi føler oss trygge på at vi vinner med han bakerst, sier Tommy Kristiansen.

Oilers gikk på en blemme mot Frisk Asker forrige uke, men takket være Holm ble det bare ett baklengs. Det var fremover det skortet.

I helgen slo Oilers tilbake og vant nok en toppkamp på bortebane.

Bedre fysisk form

I tur og orden har Stavanger Oilers slått Storhamar, Vålerenga og Sparta på bortebane de siste ukene. Christian Dahl-Andersen har bidratt med viktige poeng i alle kampene. Lørdag scoret han et nydelig mål, men også mannen bakerst har vært viktig.

Henrik Holm har vartet opp med klasseredning etter klasseredning i alle toppkampene.

— Jeg føler jeg aldri har hatt det nivået inne som jeg har nå. Det går virkelig bra om dagen og jeg har masse selvtillit, sier Holm.

Han har lagt ned ekstra innsats i treningsarbeidet denne sommeren og høsten. Den fysiske formen er mye bedre enn tidligere, noe som gjør at treningsintensiteten kan holdes oppe i et tett kampprogram.

— Jeg har jobbet veldig mye med keepertreneren vår med de små detaljene, i tillegg til å være i mye bedre fysisk form. De tingene hjelper meg også til å være mye mer stabil over tid, sier Holm.

Sammen med keepertrener Peter Andersson har Holm jobbet detaljert med posisjonering og forflytning i de ulike fasene av spillet.

— Det er små detaljer, men det gjør en stor forskjell når man får til alt. Jeg må bare berømme Peter for det vi har jobbet med i det siste, for det har gitt resultater med en gang, sier Holm.

Ikke hørt noe fra landslaget

I helgens toppkamp endte han opp med en redningsprosent på 94,7. På tross av tap mot Frisk Asker, endte han opp med 96 prosent. Mot Storhamar var prosenten på 95,5, mens i Jordal Amfi mot Vålerenga endte han opp med 91,3. — Holm er mye bedre trent nå enn før. Han har spilt mange kamper i det siste, men holder likevel trykket oppe. Han tåler å spille mange kamper, i tillegg til å trene hardt. Det har gjort at vi kan fortsette å ha fokus på detaljene. Holm har vært veldig god i det siste, og står med bra selvtillit, roser Oilers' keepertrener Peter Andersson.

I helgen både kunne og burde han tatt Spartas 2-1-scoring, men istedenfor å la seg knekke, reagerte han med klasseredning etter klasseredning. Holm reddet flere enorme Sparta-sjanser, og er mye av grunnen til at Oilers økte serieledelsen til Sparta.

— Det var veldig sterkt av ham å slå tilbake slik. Det viser mental styrke, sier Andersson.

Om snaue tre uker spiller landslaget firenasjoners turnering i DNB Arena. Med den siste tidens storspill bør Henrik Holm nærme seg den landslagstroppen.

— Jeg har ikke hørt noe. Det hadde vært kult å fått vist seg frem på landslaget igjen, men mitt fokus er å vinne matcher i serien. Så får uttak være en bonus, sier Holm.

Lørdag overvar landslagssjef Roy Johansen toppkampen mellom Oilers og Sparta.

Landslagssjefen sier troppen til turneringen i Stavanger er rett rundt hjørnet. Den vil stort sett bestå av spillere fra VM-troppen i mai, men Johansen sier også at noen nye vil komme inn.

På spørsmål om hvilke Oilers-spillere som er aktuelle svarer landslagsjefen følgende:

— Det er stort sett de som har vært med tidligere. Vi vurderer jo spesielt Tommy Kristiansen. Så får vi se, sier Johansen.

På direkte spørsmål om Christian Dahl-Andersen og Henrik Holm har spilt seg inn i troppen etter gode prestasjoner i Get-ligaen, svarte landslagsjefen unnvikende.

En haug med utvisninger

På tross av 22 minutter i fryseboksen klarte Stavanger Oilers å vinne toppkampen mot Sparta. Riktig nok etter straffeslag.

Sparta hadde 10 (!) muligheter i overtall. Gang på gang leverte Oilers et minneverdig bra undertallsspill. Grovarbeiderne jobbet, blokkerte og taklet. Bakerst sto Holm og reddet det som var.

Han tok også to av tre straffer – den siste straffen gikk utenfor. Da Dan Kissel scoret med et godt plassert skudd tok Oilers seieren hjem.

Dermed økte de serieledelsen til tre poeng etter en meget tett og jevn toppkamp.

— Vi visste hva som lå i potten her, og var veldig klare for å vinne. Det var utrolig deilig å ta det, sier kaptein Kristian Forsberg.

— Vi var på guttene etter tapet mot Frisk Asker. Vi etterlyste at de var hundre prosent tilstedet i duellen. Det var vi mot Sparta, men vi hadde ikke hodet helt med oss. Og vi mangler fortsatt litt på presisjon og smartness i spillet, men det tok vi igjen på innsats, sier assistenttrener Pål Gulbrandsen etter seieren.

På torsdag møter Stavanger Oilers nok et lag som det er forventet at de kjører over på hjemmebane - Manglerud Star.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers