Hemmeligheten bak OL-billetten

<p>Tarjei Skarlund (33) og Martin Spinnangr (25) gikk til psykolog før de for fire år siden inngikk en skriftlig kontrakt om å bli best, gi alt hver eneste dag og innfri OL-drømmen.</p>

spinnangr og skarlund

LONDON:Det er en gjensidig avtale som var på plass nesten før vi begynte å spille sammen. Den har vært helt avgjørende for at vi er der vi er i dag , sier Tarjei Skarlund.

Det var ålesunderen som tok initiativet til å få på plass kontrakten mellom ham og makkeren fra Farsund. Og budskapet er enkelt: gi alt hver eneste dag, gjør alt du kan hver eneste dag, for å bli best mulig. Alt skulle ende opp i OL i London.

Nå er duoen på plass foran Buckingham Palace og The Hores Guard Parade, hvor sandvolleyarenaen ligger, og målet er nådd.

Omfattende

— Vi hadde denne avtalen som går på den gjensidige tilliten begge har overfor hverandre og laget, og om å gjøre alt vi kan for å vinne. Vi har den på mail, den ble aldri signert, men den gikk fram og tilbake og vi snakket mye om den, og snakket også med psykolog om det. Det handler om å slippe å bekymre seg for om makkeren gjør jobben sin, og den omhandler alt av arbeid vi legger ned, forklarer Skarlund.

— Uansett dagsform og forutsetning, skulle vi gi alt hver eneste dag, det var begge innforstått med når vi hadde en slik kontrakt. Og nettopp det at vi har hatt en sånn type positiv kommunikasjon har gjort at veien til dette nivået for meg har blitt kortere, sier Martin Spinnangr, som tok over som makker da Skarlund og Jørre Kjemperud skilte lag etter OL i Beijing.

Forvandling

Skarlund gikk fra blokkspiller til forsvarsspiller, den høye og tynne jyplingen fra Farsund ble dyttet fram ved nettet.

— Det har vært en fantastisk reise, å få stå her i dag sammen med Tarjei er utrolig stas. Det er han som har gjort dette mulig. Uten ham hadde jeg aldri vært på dette nivået, skryter Spinnangr mens London-solen steker ned på OLs mest fantastiske arena.

— Jeg kan ikke få skrytt nok av Tarjei, han har betydd alt. Måten han har backet meg opp på..., sier Spinnangr, og lar ordene henge i den dirrende luften.

- Hvordan har denne reisen vært, Skarlund?

— Slitsom, men veldig gøy. Vi har hatt et fantastisk samarbeid, jobbet enormt bra sammen og vært gode venner hele tiden. Og utviklingen til Spinny har vært vanvittig. Jeg er imponert, sier Skarlund.

Duoen OL-åpner lørdag mot det brasilianske paret Santos/Cunha. Kampen spilles kl. 21 norsk tid.