Fire Oilers-profiler forlenger

Fire nøkkelspillere blir med videre.

FORLENGER: Ruben Smith har signert ny kontrakt.

Seriemester Stavanger Oilers er enige med fire av sine nøkkelspillere om nye kontrakter. Onsdag formiddag bekreftet sportsdirektør Pål Higson overfor Aftenbladet at de norske profilene Henrik Solberg (back), Ruben Smith (keeper), Daniel Bøen Rokseth (back) og Mats Larsen Mostue (back) har forlenget avtalene sine med klubben.

Den tidligere landslagbacken Solberg har signert for tre nye år, mens de øvrige er enige om nye toårsavtaler.

Fornøyde

— Vi er veldig fornøyde med å ha landet nye avtaler med alle disse spillerne. Som sagt tidligere har vi en veldig komfortabel kontraktssituasjon, og nå er stammen vår av norske spillere på plass. Det er veldig bra, i tillegg er vi selvsagt svært fornøyde med at spillerne virker glade for å være her, sier Higson til Aftenbladet.

Les også

Solberg og Smith vil forlenge med Oilers

Han har startet arbeidet med å bygge neste sesongs Oilers-tropp noe tidligere enn han pleier. Med de fire signeringene på plass, har hele 18 spillere kontrakt med klubben neste sesong.

— Henrik Solberg holder et svært høyt nivå, og er en veldig viktig brikke i laget vårt. Ruben Smith er også en viktig spiller for oss. Han er en god keeper, en lokal gutt og betyr mye for klubben både på og utenfor isen. Daniel Bøen Rokseth og Mats Larsen Mostue er unge, norske backer som har tatt store steg hos oss, og som vi forventer at vi utvikle seg ytterligere i årene som kommer. De har begge potensial til å bli toppbacker i den norske eliteserien, sier Higson.

Sluttspillet

Selv er også spillerne fornøyde med å ha signert for Oilers i god tid før sluttspillet starter med den første kvartfinalen i DNB Arena neste fredag.

— Jeg gleder meg til tre nye år i Oilers. Det er her jeg har lyst til å spille, og jeg er veldig glad for å ha avtalen i boks. Det var et enkelt valg. For meg er Oilers det desidert beste alternativet. Jeg begynner å dra på årene, og etter at jeg takket nei til landslaget har det også blitt mindre aktuelt med utlandet, sier Henrik Solberg til Aftenbladet.

27-åringen kom til Oilers før 2008/09-sesongen, og har etter hvert blitt en nøkkelspiller for klubben. Det har også keeper Ruben Smith (27), som kom hjem til Stavanger og spill for Oilers i 2011, etter flere år i Storhamar og en halv sesong i Rosenborg.

— Jeg er veldig fornøyd med å ha signert en ny kontrakt. Det kjenner bra å være Oilers-spiller, og det er mange gulrøtter som følger med det å spille for denne klubben. Man er et del av et vinnerlag, og får hele tiden kjempe om nye titler. At vi deltar i Champions Hockey League er også en kjempebonus, sier Smith til Aftenbladet etter onsdagens treningsøkt i DNB Arena.

Han håper å få spille en viktig rolle for laget også de neste to sesongene.

— Jeg ser på meg selv som én av ledertypene i laget, og vil gjerne bidra til å videreføre den vinnerkulturen vi har bygget opp. Vi vet at det er oss nordmenn som må stå for kontinuiteten i klubben over tid, og jeg tar gjerne mer ansvar, sier Oilers-keeperen, som står over torsdagens bortekamp mot Kongsvinger.

Les også

Oilers-bloggen: «Stemningen var helt magisk»

Sesong to

Det gjør ikke Daniel Bøen Rokseth. Den tidligere Manglerud Star-spilleren er inne i sin andre sesong i Oilers, og har nå bundet seg til klubben fram til 2017. — Det blir veldig spennende å fortsette her. Jeg føler at jeg har variert veldig i prestasjonene mine disse to sesongene, men føler at jeg er i ferd med å etablere meg på et mer stabilt nivå. Jeg tror også at jeg kommer til å utvikle meg veldig ved å bli værende i Oilers. Det er Norges beste klubb, og jeg får trene med de beste spillerne på det beste laget hver eneste dag. For meg var det et enkelt valg, og jeg er fornøyd med den nye kontrakten, sier Rokseth.

Stavanger Oilers ble seriemestere etter seieren mot Storhamar i seriefinalen lørdag. Torsdag spiller de bortekamp mot Kongsvinger. Der er Jean-Michel Daoust tilbake etter en måneds skadeopphold, mens Henrik Solberg, Nick Pastino, Peter Lorentzen og Ruben Smith står over.

— Vi er allerede seriemestere, og da er det greit å la noen andre spillere får slippe til i de tre kampene som gjenstår av serien, sier Oilers-trener Petter Thoresen, som er meget fornøyd med de fem nysigneringene.

— Det er veldig viktig for oss å få på plass de norske spillerne, så dette er absolutt positivt, sier han.