Sport

Slik skal gullkampen avgjøres

Oilers og Vålerenga skal gjennom tre semifinaler hver før de to gullkandidatene møtes på Jordal i siste serierunde. Begge lags trenere tror den siste kampen blir en ren seriefinale.

GULLKAMP: Oilers og Vålerenga gjør opp om gullet. Her fra en kamp i januar, da Oilers vant 4-1.
  • Magnus Mo Opsahl
  • Lars Fisketjøn

STAVANGER (aftenbladet.no): Fire serierunder før slutt leder Vålerenga serien med ett poeng etter at Oilers kun fikk med seg to poeng hjem fra Lørenskog i helgen. Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen tror imidlertid ikke den serieledelsen får noe å bety.

— Ett poeng betyr ingenting, men dersom Oilers hadde tapt kampen etter ordinær tid hadde vi hatt en fordel av det. Nå kan vi tillate oss å tape én kamp, og likevel ha muligheten til å avgjøre hjemme. Dette er en skikkelig thriller, sier Knutsen til Aftenbladet.

Ved poenglikhet til slutt avgjøres seriegullet på innbyrdes oppgjør. Etter fire kamper lagene imellom, står Oilers og Vålerenga med to seirer hver.

— Vi må ha full pott i alle de resterende kampene. Det ene poenget vi mistet mot Lørenskog skulle vi gjerne hatt, men det er uansett på Jordal slaget vil stå. Der må begge lag vinne. Da vil det vinnende laget uansett bli seriemester på innbyrdes om vi skulle stå med like mange poeng, sier Thoresen.

Vi har en tøff kamp foran oss i Trondheim. Der kan vi tape om vi ikke er påskrudd.
Oilers-trener Petter Thoresen.

42. serierunde: Lett matchOilers møter i kveld Tønsberg hjemme i DNB Arena. Tønsberg ligger aller sist med 12 poeng, og er forlengst klar for kvalik om å beholde plassen i eliteserien.

— Mot Tønsberg må vi bare sørge for å bli bedre enn vi var i Lørenskog. Vi må vise mer entusiasme, sier Thoresen.

Vålerenga tar imot Rosenborg på Jordal. Trønderne har i øyeblikket knepet den siste sluttspillplassen, tre poeng foran Stjernen.

— Så lenge vi unngår å undervurdere motstanderen er Rosenborg et lag vi skal slå, sier Knutsen.

Det blir uten tvil den tøffeste kampen for vår del. Sparta har virkelig fått sving på sakene.

43. serierunde: Tøft for VIF

Torsdag spiller Oilers borte mot Rosenborg. Det blir også et gjensyn med Oilers-utleide Joakim Hjelm.

— Vi har en tøff kamp foran oss i Trondheim. Der kan vi tape om vi ikke er påskrudd, sier Thoresen.

Vålerenga har samme kveld sin vanskeligste oppgave før seriefinalen. Den går borte mot formsterke Sparta, som kun ligger to poeng bak Lillehammer i kampen om bronsemedalje. For en drøy måned siden tapte Oilers 3-2 i Sarpsborg.

— Det blir uten tvil den tøffeste kampen for vår del. Sparta har virkelig fått sving på sakene etter at de byttet trener, og vi må spille en god kamp for å ta alle tre poengene, sier Knutsen.

VIF-trener Espen Knutsen.

44. serierunde: Tøft for OilersI nest siste serierunde (til helgen) er det Oilers som skal møte Sparta. Forskjellen er at Oilers får dem på hjemmebane lørdag. Oilers har uansett avgitt poeng mot sarpingene i DNB Arena tidligere i år. I 2013s siste seriekamp måtte Oilers ha overtid for å slå Sparta.

— Vi møter et Sparta-lag som er i siget, og det vil bli en kjempetøff kamp. Vålerenga får det også tøft borte mot Sparta, men det blir uansett avgjort i siste serierunde, tror Thoresen.

Vålerenga møter Frisk borte på søndag.

— Det er også en kamp vi skal vinne på en normal dag, og det må vi også gjøre. Med det kampprogrammet Oilers har igjen føler jeg meg sikker på at de kommer til å vinne alle sine kamper, og vi kan kun koste på oss ett tap dersom vi skal ha muligheten til å avgjøre i siste serierunde, sier Knutsen.

45. serierunde: Gullkampen

De to store klubbene i norsk ishockey de siste årene, fjorårets NM-finalister, møtes. Begge lag har vunnet to kamper hver hittil i år, én hjemme og én borte.

— Skal vi vinne serien må vi gjøre jobben i de tre første kampene, og deretter vinne på Jordal. Det er ikke lett å gjette resultater i ishockey, sier Thoresen.

I potten ligger et seriegull, og en stor hjemmebanefordel i sluttspillet.

— Vi har veldig lyst til å bli seriemestere. Det er en tittel det også, og det gir lettere vei i sluttspillet. Vi skal jo ha en fordel av å spille på hjemmebane, men i år har også Oilers slått oss i seriekamp på Jordal, noe som de ikke hadde gjort på mange år. Det er veldig åpent, sier Knutsen.

FØLG OILERS-TØNSBERG HER:

Les mer om

  1. Håndball
  2. Stavanger Oilers
  3. Vålerenga hockey