Sport

Han har gitt og gitt til idretten. Nå arrangerer idretten friidrettsbursdag for 75-åringen.

Ingebrigtsen-brødrene deltar i friidrettsstevne til ære for Trond Mohn.

Trond Mohn hedres med et friidrettsstevne i Bergen 22. august. Foto: Mathiesen, Tor Erik H. / SCANPIX

  • Halvor Ekeland

Gjennom mange år har milliardæren Trond Mohn gitt millioner på millioner til idretten. Idrettslag, anlegg, forskning og andre idrettslige formål har nytt godt av bergenserens vilje til å bruke formuen på idretten.

Nå ønsker idrettsklubben Norna-Salhus i Bergen, et av idrettslagene som har mottatt penger, å hedre Mohn med et friidrettsstevne i anledning Mohns 75-årsdag senere i år, skriver Dagens Næringsliv.

– Hva skal man gi tilbake til en person som har gitt så mye til det offentlige og idretten? Jeg tenkte at vi kanskje skulle gi ham et friidrettsstevne på Fana Stadion, sier Kjell Magne Ebbesvik til avisen.

Les også

Spansk ordfører kalte Ingebrigtsen-brødrene inn til møte: – Helt utrolig

Flere av de beste kan delta

Mohn har visstnok allerede godkjent planene, og i Bergen er man godt i gang med planleggingen. Stevnet skal arrangeres 22. august og allerede har brødrene Ingebrigtsen bekreftet at de ønsker å stille på stevnet.

Ingebrigtsen-brødrene ønsker å delta på stevnet. Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

I tillegg jobber arrangørene med å få andre friidrettsnavn til stevnet som skal hete Trond Mohn Games.

Norges beste langdistanseløper, Karoline Bjerkeli Grøvdal, og hekkeløper Karsten Warholm er blant navnene som står på blokken til arrangøren. I tillegg ønsker de at lokale idrettsutøvere skal delta på stevnet.

Også Sportsklubben Brann, som Trond Mohn konkurrerte for da han drev med friidrett tilbake i tiden, skal delta på stevnet.

Les også

Faren reagerer på Filip Ingebrigtsens flytteplaner med samboeren

Forespørsel til Erna Solberg

Som de fleste vet, koster det penger å arrangere idrettsstevner. Slik er det også med Trond Mohn Games.

Denne gangen er det likevel ikke Mohn selv som tar regningen. Ifølge DN har Bergen kommune sagt ja til å være med på spleiselaget. Fylket skal også være positive.

I tillegg har de sendt forespørsler til andre mulige samarbeidspartnere i næringslivet, samt statsminister Erna Solberg. Hun er også ønsket velkommen til stevnet, til tross for at Mohn er Arbeiderparti-mann.

Les mer om

  1. Trond Mohn
  2. Henrik Ingebrigtsen
  3. Jakob Ingebrigtsen
  4. Filip Ingebrigtsen
  5. Idrett
  6. Dagens Næringsliv