Sport

Team Nadal var nysgjerrig på Casper Ruud. En middag - og nå er de treningskamerater.

Slik er historien bak superstjernens unike invitasjon og ferske samarbeid med nordmannen.

Casper Ruud (t.v.) trener med Rafael Nadal (t.h) denne uken. Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

  • Sindre Trygsland

Akkurat nå befinner den norske 18-åringen Casper Ruud seg på Mallorca. Der trener han med ferieøyas store sønn, og en av verdens beste tennisspillere, Rafael Nadal.

Fire dager med trening med en av verdens største idrettsstjerner hører sjeldenheten til for et norsk idrettstalent.

– Det er en stor motivasjon å få trene med Rafael Nadal i fire dager. Det tror jeg vil være bra for Casper sin del. Han må prøve å dra nytte av det i sin karrière, sier pappa Christian Ruud.

Denne uken trener nemlig sønnen, 126.-rangerte Casper Ruud (18), med sitt store idol på Mallorca. Rafael Nadal er rangert som verdens femte beste spiller, og er en av de største gjennom tidene.

I klippet nedenfor kan du se nordmannen spille ut superstjernen.

Les også

Amerikansk tennishelt ble så imponert over Casper Ruud at han straks ga ham kallenavn

– Vi trener med kongen av grus. Det er en stor motivasjon for Casper. Han er en stor fan, og vokste opp med å se på Nadal spille tennis. Dette er en perfekt oppladning for turneringen i Monte Carlo, sier Ruuds spanske trener Pedro Rico.

Han sikter til ATP-turneringen som begynner i Monaco til helgen.

Ble til på restaurant

18-åringen, som har tatt store steg på verdensrankingen det siste året, har aldri lagt skjul på at Rafael Nadal er det store idolet.

Aftenposten er blitt fortalt historien om hvordan det eksklusive treningsoppholdet med grusspesialisten kom i stand.

Det startet under Miami Open nylig, storturneringen der Nadal til slutt tapte finalen mot Roger Federer.

– Vi møtte dem i Miami, og så endte vi opp med å spise på samme bord. Jeg kjenner treneren til Nadal litt fra tidligere. Jeg har spilt mot ham noen ganger, og kjenner også noen andre i teamet hans, sier Christian Ruud.

– Jeg sa til treneren hans at dersom Nadal noen gang trenger noen å trene med, så er det bare å si ifra, fortsetter han.

Og de måtte ikke vente lenge, for bare noen uker etter er altså nordmannen på den spanske ferieøya og trener med 30-åringen med blant annet 14 Grand Slam-titler på CV-en.

Les også

Norges opprykksdrøm knust: Casper Ruud tapte for 15 år eldre danske

– Alltid forsøkt å etterligne ham

– Det var selvsagt veldig gøy å spille med Nadal, mitt største idol i alle år og en jeg alltid har sett opp til, var Casper Ruuds beskjed til NRK etter mandagens økt.

Tirsdag var pappa Christian på plass og overvar 18-åringens økt med spanjolen. En økt med mye poengspill mellom de to.

– Det var gøy å se på. Jeg synes Casper henger bra med, ypper seg litt og viser at han kan matche Nadal til tider, sier han.

– Hvilket utbytte kan Casper ha av å trene med Nadal?

– Han får litt erfaring bare av å møte det tempoet Nadal har i spillet sitt, og får kjenne litt på det og se hvordan han trener. Han får oppleve hvor høy intensitet alt han gjør. Og så kan det gi litt smitteeffekt.

Spanske Nadal fikk sitt definitive gjennombrudd på grus, og med ni titler i French Open er han tidenes beste på underlaget. Det er et dekke også Casper Ruud trives best på så langt.

– Casper har alltid prøvd å etterligne det spillet Nadal driver med. Det er en stor erfaring å trene med ham på grus. Men skal man nå helt til toppen må man spille på alle underlag. Målet til Casper er også å beherske hardcourt og andre underlag, sier Christian Ruud.

Les mer om

  1. Rafael Nadal
  2. Tennis