Sport

Herrem om EM på hjemmebane: - Jeg må få en unge innen den tid

Camilla Herrem (29) er usikker på om hun vil være aktuell for Thorir Hergeirsson i 2020.

  • Anne-Marit Dahl
    Anne-Marit Dahl

— Jeg må få en unge innen den tid, sier landslagsvingen med 162 landskamper til Adresseavisen. På pressetreffet før landslagets siste test før VM, Møbelringen Cup på Hamar som spilles i kveld, lørdag og søndag, delte den tidligere Byåsen-profilen sine tanker om framtida.

— Jeg vil jo være 34 år i 2020, sier Herrem.

VIDEO: SE REPORTASJE FRA HERREMS LIV I DANMARK ØVERST I SAKEN

Gir seg ikke ennå

Norges tekniker på venstrekanten er klar for sitt niende mesterskap på rad når VM i Danmark starter med åpningskamp mot Russland neste lørdag. Selv om hun ser for seg å bli mor i løpet av de neste årene, understreker den tidligere Byåsen-profilen at årets VM i Danmark slettes ikke trenger å være hennes siste mesterskap.

Jeg følger med på hus som er til salgs og har sett på et som har ligget for salg siden juli.

— Jeg tenker ikke at dette er mitt siste VM. Kroppen er fin, motivasjonen er bra. Det er ingen grunn til å gi seg ennå, sier Herrem.

Les også

Mistanke om korrupsjon i eksklubben: Herrem er glad hun forlot Baia Mare

Fikk mye erfaring

Overgangen fra klubbhåndball i Romania til spill for danske Team Tvis Holstebro har gjort henne godt.

— Jeg fikk mye erfaring fra Romania, og jeg angrer ikke på at jeg dro. Men treningskulturen i Danmark passer meg bedre. I Romania bestemmer treneren, mens jeg liker å kunne snakke med trenerne om det vi gjør og hvorfor vi gjør det, sier Herrem.

Camilla Herrem (29) er en av veteranene på det norske landslaget med 162 landskamper og 406 mål. – Jeg må få en unge innen den tid, sier Herrem på spørsmål om hun ser for seg å spille EM på hjemmebane i 2020.

Det er likevel naturlig å forberede seg på et liv etter tida som håndballproff. Da er det hjemstedet Sola som venter henne og ektemannen Steffen Stegavik som spiller for Elverum nå.— Jeg vil hjem til Sola etter hvert. Det har Steffen visst hele tida. Jeg følger med på hus som er til salgs og har sett på et som har ligget for salg siden juli, sier 29-åringen og legger til:

— Nå har vi solgt leiligheten vi hadde i Trondheim. Vi fikk en pris vi var godt fornøyd med.

Les også

«Jeg får ikke denne tryggheten noe annet sted»

-Avslappet stemning

I kveld står VMs første motstander, Russland, på motsatt banehalvdel under den siste turneringen før avreisen til Fredrikshavn neste uke. Herrem beskriver stemningen i VM-troppen som skikkelig bra.

— Det er skikkelig bra stemning i laget. Den er veldig avslappet, sier hun.

Herrem forventer at Norge byr på rask håndball i kveld.

— De andre lagene har blitt flinkere til å løpe raskere hjemover, men vi er eksplosive og raske. Vi har mye tempo i laget vårt, sier Camilla Herrem.

Les mer om

  1. Håndball
  2. Camilla Herrem