Sport

Oppturen fortsetter for hoppgutta: Fem norske blant de åtte beste

Joachim Hauer overrasket stort med pallplass.

TREDJEPLASS: Joachim Hauer kom på tredjeplass under lørdagens verdenscuprenn. Foto: NTB scanpix

  • NTB
  • Daniel Røed-Johansen
    Kommentator, Aftenposten

De norske hopperne har hatt en glimrende sesongstart. Daniel André Tande vant i Klingenthal. Forrige helg vant Kenneth Gangnes på Lillehammer.

Lørdag ble det en ny god dag for hopplandslaget. Joachim Hauer overrasket stort med tredjeplass. 24-åringen fra Oslo ble bare slått av vinneren Severin Freund og Peter Prevc.

— Det er helt fantastisk, sa tidligere verdensrekordholder Johan Remen Evensen i NRKs direktesending av rennet.

– Hauer hoppet bra i sommer, spesielt i russiske bakker, men kom ikke med på verdenscuplaget i starten. Han har jobbet knallhardt. Dette er velfortjent for Joachim, sier landslagssjef Alexander Stöckl til NTB.

- Luksusproblem

Flere nordmenn imponerte. Andreas Stjernen ble nummer fire, Johann Forfang ble nummer fem, mens Daniel Tande knep sjetteplassen. Kenneth Gangnes ble sendt ut med elendige forhold og endte på åttendeplass etter 111 meter i finaleomgangen. Anders Fannemel var best i fredagens kvalik, men i selve rennet ble det bare 12. plass.

Med fem norske blant de åtte beste er Stöckl i ferd med å få hodebry foran hoppukeuttaket.

– Bare positivt. Luksusproblemer er bare en drøm for en hopptrener. Dette er akkurat slik østerrikerne har hatt det i årevis. Med flere som kjemper helt i toppen fordeler du også oppmerksomheten fra mediene under hoppuka,

– Dette var en av de beste laginnsatsene under min tid. Det er veldig spesielt. Det er lett å stå på trenertribunen foran finaleomgangen. Du vet at minst én av hopperne får ok vindforhold. Seks topp tolv er spesielt. Helt fantastisk, men også litt overraskende. Det må jeg medgi, fastslår Stöckl.

Les også

Hoppkometen Gangnes fikk alle til å gråte

Seks nordmenn i toppen etter 1. omgang

Verdenscupleder Severin Freund ledet hopprennet i Russland foran Daniel Tande etter 1. omgang. Seks nordmenn lå blant de elleve beste.

Freund hoppet 132 meter og fikk 131,3 poeng i en omgang preget av vind. Tande hoppet hele 133 meter, men fikk trekk for gode forhold og oppnådde 129,2 poeng.

De norske hopperne var i særdeles godt slag. Seks av sju hoppere kvalifiserte seg for finaleomgangen. Gangnes, Hauer og Forfang var nummer fire, fem og seks etter ett hopp.

Anders Fannemel lå på åttendeplass, mens Andreas Stjernen, som ikke fikk hjelp av forholdene, var nummer elleve.

Kun Tom Hilde av de norske hopperne kom ikke med i finaleomgangen. Han endte på 42.-plass etter et hopp på 111 meter.

Imponerer sammenlagt

Nordmennene imponerer også i sammendraget i verdenscupen. Gangnes er beste norske på tredjeplass med 236 poeng, bare slått av Freund (305 poeng) og Prevc (264).

Tande er firer med 200 poeng, mens Forfang følger på femteplass med 156. Andreas Stjernen er sjuer, mens Hauer er oppe på tolvteplass etter sin fine tredjeplass lørdag. Den ga Bækkelaget-hopperen 60 poeng.

  1. Les også

    Ny norsk hopper imponerer: Fannemel best i kvalifiseringen

Les mer om

  1. Hopp