Sport

Nektet å snakke om den hårete målsettingen etter stygg europasmell

FyllingenBergen går for å vinne E-cupen. Lørdag tapte de i Luxembourg.

SKUFFET: Vidar Gjesdal slet med å forklare hvorfor FyllingenBergen tapte i Luxembourg. Foto: ARKIVFOTO: Cicilie S. Andersen

  • Magnus Wikan

Før oppgjøret mot HC Berchem mot Luxembourg snakket FyllingenBergen med store ord. Det uttalt målet i Challenge Cup var rett og slett å nå finalen. Alt annet ville vært en nedtur.

Det spørs om Fyllingen holder fast ved den målsettingen etter første E-cupkamp denne sesongen. I de første av to oppgjør mot Berchem i turneringens tredje runde, ble nemlig de gule og blå banket, ja, gule og blå.

— Det er vanskelig å snakke om målsettingen akkurat nå. Vi er for øyeblikket så langt unna det. Den prestasjonen vi gjorde i denne kampen er langt fra god nok til å gå videre, sier trener Vidar Gjesdal.

- Ingen god forklaring

For etter en jevn første omgang, der Fyllingen sløste med sjansene, begynte hjemmelaget fra det minste av Benelux-landene å dra ifra. Med åtte minutter igjen å spille var de fem foran. Da sluttsignalet gikk var avstanden fire.

Berchem slo FyllingenBergen 32–28. — Jeg har ingen god forklaring på hvorfor. Absolutt ingenting fungerte, sier Gjesdal, før han forsøker å forklare så godt han kan.

— Det er vanskelig å vite hvilken ende man skal begynne i. Vi gjorde ekstremt mange merkelige feil, og spilte helt uten trygghet og selvtillit. Vi var ikke til å kjenne igjen, sukker han.

Noe av grunnen kan nok være at flere av nøkkelspillerne ble utilgjengelige før og under kampen. Andreas Gjeitrem måtte kaste inn håndkle på grunn av sykdom allerede før kampstart, mens kantspiller Iben René Hvidsten måtte forlate parketten med en skade før fem minutter var spilt.

Samling i bunn

Samtidig tok ikke Fyllingen sjansen på å la skadeplagede Andreas Ungesson spille.

— Det gjorde oss selvsagt svekket, men vi kan ikke skylde på det, sier Gjesdal.

Utgangspunktet før returoppgjøret er nå at Fyllingen må slå Berchem med mer enn fire mål hjemme i Framohallen for å gå videre i turneringen. Det ser ikke Gjesdal på som en umulig oppgave.

— Dette laget er det fulgt mulig å slå med fire mål, men vi mp ikke gå rundt å tro at det går av seg selv. Nå må vi først samle oss i bunn og finne ut av hva som gikk galt, sier treneren.

Les mer om

  1. Håndball
  2. Fyllingen