Sport

Stöckl varsler oppvask

Fire norske unggutter disket. — Dette er ikke godt nok, sier landslagssjefen.

LIKTE IKKE DET SOM SKJEDDE: Alexander Stöckl (arkivfoto). Foto: NTB scanpix

  • Reidar Løfaldli
  • Mette Bugge
    Journalist

LILLEHAMMER: Kenneth Gangnes ble nummer to og Andreas Stjernen nummer tre i verdenscuprennet i Lysgårdsbakken lørdag, men fokus underveis og etterpå falt hovedsaklig på de fire norske ungguttene som ble disket.

Espen Røe, Joachim Ødegaard Bjøreng, Halvor Egner Granerud og Joachim Hauer ble alle diskvalifisert på grunn av for stor hoppdress.

Røe, Bjøreng og Granerud ble stoppet allerede i dresskontrollen på toppen og fikk aldri hoppe, ifølge NRK. Hauer hoppet, og 24-åringen slo til med et hopp på hele 105 meter Hauer ledet rennet da han fikk beskjeden om diskvalifikasjonen.

SKUFFET: Joachim Hauer i presseområdet etter sitt første hopp under verdenscuprennet i hopp på Lillehammer lørdag. Hauer ble diskvalifisert på grunn av for stor hoppdress. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Norges landslagssjef likte ikke det som skjedde. Nå varsler han oppvask.— Vi er nødt til å se på rutinene, dette er ikke godt nok. Jeg må ta en gjennomgang med trenerne i kveld, for vi kan ikke ha det slik, sier Alexander Stöckl til Aftenposten.

- Men dere kan vel ikke skylde på de unge utøverne?

— Nei, på ingen måte, men dette holder ikke mål, sier østerrikeren.

Han presiserer imidlertid at han er veldig godt fornøyd med tre mann på pallen i løpet av de tre verdenscuprennene som har gått av stabelen hittil i år.

Les også

Gangnes ett tidels poeng fra seier

— Trist

Clas Brede Bråthen er fornøyd med hoppingen, men lei seg for at så mange norske ble disket. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

— Det er kjempetrist at en hopper som Joakim Hauger gjør sitt aller beste hopp noensinne og så blir han disket, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.- Vi må finne ut hvorfor det skjer, fordi alle blir disket på forskjellig måte. Det er noe urutinert over det, men vi er nødt til å finne ut av det, sier hopplederen.

Severin Freund fra Tyskland tok seieren i rennet som ble preget av vanskelige vindforhold, og som ble avviklet med bare en omgang.

Daniel Tande ble nummer seks, Johann André Forfang nummer 12 og Tom Hilde nummer 28.

Les mer om

  1. Hopp