Sport

Tittelforsvareren slet seg videre i Roland Garros

Den sveitsiske tittelforsvareren Stan Wawrinka måtte virkelig slite for å komme seg videre fra 1. runde i Roland-Garros-turneringen tennis mandag.

Stan Wawrinka måtte jobbe hardt for avansementet.

Den sveitsiske tittelforsvareren Stan Wawrinka måtte virkelig slite for å komme seg videre fra 1. runde i Roland-Garros-turneringen tennis mandag.

Tsjekkiske Lukas Rosol ga den tredjeseedede sveitseren kamp til døren, og ledet 2-1 i sett etter å ha vunnet det første 6-4 og det tredje settet 6-3. Wawrinka klarte imidlertid å skjerpe seg, og tok hjem de to siste settene med 6-3, 6-4. Kampen snudde i hans favør da han klarte å redde et par potensielle servebrudd i det fjerdesettet.

Uansett må sveitseren heve spillet sitt framover hvis han skal gjenta fjorårets bedrift i Paris. Mandag ble det hele 46 upressede feil, og alt i alt reddet han åtte servebrudd.

Nishikori videre

Rosol, som tapte for nettopp Wawrinka i semifinalen i forrige ukes grusturnering i Genève, er tidligere kjent for å ha slått ut Rafael Nadal av Wimbledon i 2012. – Han er en veldig aggressiv spiller som legger mye press på motstanderen. Det gjorde han i dag også. Han ga meg lite rom og kjempet hardt, konstaterte Wawrinka etter mandagens møte.

I trøbbel mandag var også andreseedede Andy Murray. Skotten kom svært skjevt ut i møtet med den tsjekkiske veteranen Radek Stepanek og tapte de to første settene 3-6, 3-6. I det tredje slo Murray kolossalt tilbake med 6-0-seier, og i det fjerde ledet han 4-2 da kampen ble avbrutt for kvelden.

Spørsmålet er om storfavoritten kan ta med seg momentumet inn i tirsdagens avslutning, eller om Stepanek detonerer en solid bombe i første runde.

Femteseedede Kei Nishikori fra Japan er på sin side allerede klar for annen runde. Han slo Simone Bolelli fra Italia 6-1, 7-5, 6-3 i tre strake sett mandag. Triumfen var japanerens 50. i Grand Slam-sammenheng.

– Dette var ikke lett. Jeg startet veldig bra, men i den andre settet spilte han bedre. Alt i alt var det uansett en strålende kamp for meg, oppsummerte Nishikori.

Muguruza trøblet

I kvinneklassen måtte fjerdeseedede Garbiñe Muguruza slite hardt for å beseire slovakiske Anna Karolina Schmiedlova. Den spanske favoritten tapte det første settet 3-6, men kom tilbake og vant de to neste 6-3, 6-3. 22 år gamle Muguruza har vært i kvartfinalen i Roland-Garros-turneringen de to siste årene, men imponerte ingen i det kalde været mandag.

Annenseedede Agnieszka Radwanska fra Polen fikk langt enklere reise til annen runde. Serbiske Bojana Jovanovski ble slått 6-0, 6-2, hvilket betyr at Radwanska allerede nå har kommet lenger enn for ett år siden. Da ble det exit i Paris i første runde mot tyske Annika Beck.

Rumenske Simona Halep, seedet som nummer seks i årets turnering, gikk også videre til annen runde mandag. Japanske Nao Hibino bød ikke på mye motstand in kampen som endte 6-2, 6-0. (©NTB)

Les også

  1. Kraftig regnvær ødela åpningsdagen i Roland-Garros

  2. Nadal vil offentliggjøre dopingtestene sine

  3. Tennistalentet klar for finale i Italia

Les mer om

  1. Tennis