Sport

- Jeg stivnet så til de grader

De norske langt bak da Greg van Avermaet vant den 13. etappen

STIVNET: Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen havnet et godt stykke bak i spurten på den 13. etappen.
  • Tour De France

Mange nordmenn håpet på Edvald Boasson Hagen i den tøffe avslutningen på den 13. etappen, men både han og Alexander Kristoff stivnet i bakken opp til mål. I stedet ble det en kamp mellom Greg van Avermaet og Peter Sagan.

VANT: Greg van Avermaet vant den 13. etappen i Tour de France foran Peter Sagan.

De to kom først opp bakken og Sagan, som lå på bakhjulet til belgieren, så ut til å ha overtaket før spurten. Men van Avermaet holdt unna for Sagan og vant.Dette var den fjerde andreplassen for Peter Sagan i årets Tour de France.

Seieren er av det sjeldne slaget for klassikerrytteren. Van Avermaet har mange plasser på podiet i løp som Flandern Rundt og Paris-Roubaix, men har få store seiere i proffkarrieren. Dette var hans første etappeseier i Tour de France.

Langt bak

Edvald Boasson hagen endte på 30. plass og kom i mål 37 sekunder bak vinneren. Alexander Kristoff kom i mål noen sekunder bak landsmannen.

— Jeg ble perfekt plassert inn i bakken av Marco Haller, men kjente at jeg ikke helt hadde beina. Jeg stivnet så til de grader og fikk melkesyre så det holdt. I dag var jeg bare ikke i nærheten, sa Kristoff, sa Kristoff til TV2 etter målgang.

Kajtusja-rytteren har nå to sjanser igjen på en etappeseier i årets Tour. Den 15. etappen på søndag og den siste etappen neste søndag.

— Begge de etappene passer meg bedre enn denne, sier Kristoff.

MTN-Qhubekas lagleder Douglas Ryder fortalte TV2 etter målgang at Edvald Boasson Hagen hadde store problemer med varmen.

— Han ble dehydrert, sier Ryder.

Sammenlagtfavoritt i bakken

Noen av sammenlagtrytterne fikk problemer på dagens etappe. Verst gikk det for Jean-Christophe Peraud, som gikk i bakken og skrapet seg skikkelig opp. Fjorårets andremann i Tour de France hadde tydelig store smerter etter velten, men klarte å kjøre seg opp til hovedfeltet.

Vicenzo Nibali hadde også problemer med fem-seks mil igjen men italieneren ble kjørt opp til hovedfeltet av lagkameratene.

Chris Froome ble nummer seks på etappen og beholdt avstanden til konkurrentene i sammendraget.

Les også

  1. - Det så ut som Froomes sykkel gikk rundt av seg selv

  2. Kristoffs kaptein triumferte igjen

  3. Armstrong stjeler fortsatt showet

Les mer om

  1. Tour de France