Sport

Dette er verdt å vite om 2. etappe

Den andre etappen av Tour des Fjords går fra Jondal til Haugesund og er 205 kilometer lang.

  • Daniel Røed-Johansen
    Kommentator, Aftenposten

NORHEIMSUND (Aftenbladet): Den 2. etappen har endret startsted fra Ulvik til Jondal. Etappen går via Utne og videre til Odda og forsetter ned Åkrafjorden før målgang i Haugesund. Fra Odda er det litt mer stigninger, men ikke mer enn at vi tror det vil bli et stort og samlet felt som inntar Haugesund og gjør opp om seieren utenfor Rådhusplassen.

Løypeprofilen.

Værmeldingen: I startbyen Ulvik: Svak vind, 2 m/s fra nord. 2,4 – 5,5 mm nedbør. 10 grader. I målbyen Haugesund: Lett bris, 4 m/s fra øst-sørøst. 2,3 – 4,9 mm nedbør. 8 grader. Fjorårets 2. etappe: Eidfjord— Haugesund, 202 km. Vinner: Alexander Kristoff (KAT), Norge.

Stein Ørns vurdering: - Denne etappen er nok den som mest ligner på en spurtetappe, men også her er det noen harde bakker underveis. Det vil nok komme noen brudd, med jeg tror hovedfeltet vil ha grei kontroll på dem og kjøre dem inn i god tid før mål. Katjusja brukte mye krefter på den første etappen og de kan ikke fortsette å ligge i front hele tiden. Det vil på sikt ødelegge for mulighetene deres i sammendraget, så det skal bli spennende å se hva de gjør i morgen. Feltet forventer nok at det er Katjusja som drar.

Les også

  1. Lagkameratene står i kø for å hjelpe Kristoff

  2. Kristoff ustoppelig i Tour des Fjords