Sport

Rema stanset samarbeidet, Rema-kjøpmenn gir penger

Lokale Rema-kjøpmenn gir 115 000 kroner til innsamlingsaksjonen for å redde Byåsen.

SLITER ØKONOMISK: Maren Gundersen og resten av Byåsen-laget spilte med Remas logo på drakten sist sesong. Nå står laget uten hovedsponsor.
  • Ståle Langørgen

– Byåsen har et ungt lag med mange profiler, og da må næringslivet være med på å ta ansvar, sier Tor Osvald Lund, som eier to Rema-butikker, og som også er styremedlem i Byåsen Håndball Elite.

Byåsen er truet av konkurs etter at Trønderenergi varslet at de avslutter sponsingen av laget, og etter at Rema 1000 tidligere trakk seg som hovedsponsor.

LES OGSÅ: Ingen vil være hovedsponsor for Byåsen (krever innlogging)

LES OGSÅ: Byåsen-sponsor på tiende året: — Skremt? Vi er ikke så lettskremt, nei

Klubben har startet kronerulling for å redde virksomheten, og Lund sier at han tok runden hos lokale Rema-kjøpmenn for å høre om de ville bidra.

– Det er snakk om en symbolsk sum, men 23 butikker ga 5000 kroner hver, sier Lund.

LES OGSÅ: Byåsen starter «aksje-aksjon»

– Avhengige av sponsorer

Rema 1000 avsluttet sitt samarbeid med Byåsen etter sist sesong, etter å ha vært hovedsponsor siden 2012. I en hilsen fra Rema-butikkene på Byåsens Facebook-side pekes det på at Rema har avsluttet samarbeidet, men at butikkene vil bidra i innsamlingsaksjonen for å redde klubben.

– Det er ikke til å legge skjul på at alle klubber er avhengige av sponsorer, til og med Rosenborg. Men de mindre klubbene er enda mer avhengige, sier Lund, som samtidig peker på sin egen dobbeltrolle i saken.

– Som styremedlem vil jeg understreke at Byåsen ikke er bitter på Rema, som varslet at de ville trekke seg ut i god tid. Men da Rema valgte å gå ut, så gjorde Trønderenergi og Kjeldsberg Kaffebrenneri (som er deleid av Rema, journ.anm.) det samme, sier Lund.

LES OGSÅ: Trønderenergi kutter sponsing av topplag i Trondheim (krever innlogging)

Lund er i helgen i Tønsberg der Rema 1000 arrangerer sitt årlige Riksmøtet, og der vil Lund trolig treffe både Rema 1000-sjef Ole Robert Reitan og Remas sponsorsjef Vidar Riseth.

– Kommer du til å ta dette opp med Rema-ledelsen?

– Jeg har vært i en god dialog med Vidar om dette, og de har valgt en annen strategi for sponsing. Men dette handler om at Trondheim tar seg råd til å ha et lag i toppen av norsk damehåndball. Samtidig må næringslivet også gi signaler om hva de ønsker tilbake fra idretten, sier han.

– Bidratt i mange år

Styreleder Tore Bull Hedel i Byåsen Håndball Elite sier han er veldig glad for at Rema-kjøpmennene stiller opp.

– Samtidig er det viktig å få frem at de som har vært inne tidligere har bidratt i mange år, sier han.

Avtalen med Kjeldsberg Kaffebrenneri gikk ut i mai i år, og var betydelig mindre enn sponsoravtalene med Rema 1000 og Trønderenergi, ifølge Hedel.

– Valgt en litt ny vei

Rema 1000s sponsorsjef Vidar Riseth sier at de ikke oppfatter kjøpmennenes pengebidrag som kritikk av at de avsluttet samarbeidet med Byåsen.

– Vi sa ifra ett år før kontrakten gikk ut at vi skulle trekke oss som hovedsponsor, for å gi Byåsen arbeidsrom og tid til å finne nye støttespillere. Vi har i tre fine år bidratt med større beløp, og har hatt en ryddig og åpen dialog med klubben hele veien. For de neste årene har vi valgt en litt ny vei å gå når det gjelder sponsing og ønsker i større grad å sette fokus på blant annet flere idretter og arrangement for barn over hele Norge, sier Riseth.

Han sier at de fortsatt ønsker å bidra til toppidrett i Trøndelag, og peker på at de er hovedsponsor til Toppidrettsuka (som blant annet foregår i Trondheim) og at de har arrangert sykkelløp med Thor Hushovd.

– Våre kjøpmenn over hele landet støtter opp om en rekke forskjellige klubber og idretter, og vi er glade for at Trondheims kjøpmenn støtter opp om klubbene sine, sier han.

Les mer om

  1. Håndball
  2. Byåsen Håndball Elite