Sport

Norsk kommentator trodde det aldri kunne gjentas. Men nå mener han den gjeve rekorden står for fall

I helgen ble Lewis Hamilton verdensmester i Formel 1 for femte gang. Nå tror den norske Formel 1-kjenneren Atle Gulbrandsen at han kan tangere den viktigste rekorden til legenden Michael Schumacher.

Michael Schumacher (t.v.) er blitt verdensmester flest ganger. Lewis Hamilton er nå like bak. Foto: Foto venstre: Luca Bruno / Scanpix. Foto høyre: Alfredo Estrella/Pool/REUTERS /Scanpix.

  • Pål Strande Gamlemoen
    Journalist

Schumacher ble verdensmester syv ganger i løpet av karrieren. Det er flest av alle, og det er den rekorden som gjør at mange ser på tyskeren som tidenes største Formel 1-sjåfør.

I helgen sikret Lewis Hamilton sin femte tittel. Dermed tangerer han den argentinske helten Juan Manuel Fangio (vant fem ganger på 50-tallet), og er «bare» to bak Schumacher.

Nå tror Viasats Formel 1-kommentator Atle Gulbrandsen at Hamilton kan klare Schumachers legendariske rekord.

– Da Schumacher tok sin syvende, trodde vi aldri at det ville skje igjen. Nå tror jeg likevel sjansen er stor for at Hamilton klarer det, sier Gulbrandsen.

HAR DU LEST? Måten Real Madrid sparket treneren på, vekker sterke reaksjoner: – Flaut

Dominerte i Ferrari

Michael Schumacher var aktiv fra tidig på 90-tallet til 2006, før han gjorde et kort comeback noen år etterpå. Han er nok mest kjent for perioden i den ikoniske røde Ferrari-bilen, som han kjørte fra 1996 til 2006. Schumacher vant fire strake titler med Ferrari.

– Rekorden hans med syv titler er veldig gjev. Det er først og fremst den som gjør at han omtales som tidenes beste Formel 1-sjåfør. Det vil alltid være diskusjoner om hvem som er størst – folk har sine preferanser, men han er den som topper alle lister om man ser på resultatene svart på hvitt, sier Gulbrandsen.

Han mener det samme argumentet vil gjelde Hamilton om han tangerer Schumachers rekord.

Det har altså Gulbrandsen tro på at Mercedes-sjåføren klarer.

– Han er favoritt de to neste årene, fordi bilene ikke vil bli endret voldsomt (gjennom nye regler, jou. anm.) før 2021. Han vil være i posisjon til å kunne bli verdensmester både i 2019 og 2020.

LES OGSÅ: Faren er en av sportens største legender. Nå spås sønnen en lysende fremtid

– Michael er fortsatt størst

Hamilton tok sin første verdensmestertittel tilbake i 2008. Han måtte vente en stund på nummer to, men nå har han vunnet fire av de fem siste årene.

Selv er han imidlertid ikke i tvil om hvem som er den største.

– Michael har fortsatt vunnet flere løp, så man må fortsatt si at han er den største noensinne, sa Hamilton til Sky Sports etter helgens løp i Mexico.

For ordens skyld: Schumacher vant 91 Grand Prix-løp. Hamilton er 20 bak.

– Det er fortsatt langt frem dit, men jeg skal kjøre noen år til, så jeg håper å komme i nærheten. Det Michael gjorde i Ferrari var genialt. Jeg vil alltid være en fan av ham, sa Hamilton.

Les mer om

  1. Formel 1
  2. Lewis Hamilton