Platini gir ikke opp presidentkampen

— Jeg skal kjempe, sier den franske fotballegenden.

UTESTENGT: Men Michel Platini gir ikke opp drømmen om å bli FIFA-president.

Utestengte Michel Platini nekter å gi slipp på drømmen om å bli FIFA-president.

— Jeg skal kjempe. Deretter skal jeg ta ansvar for det som blir utfallet, sier han til nyhetsbyrået AFP.

Både Platini og sittende FIFA-president Sepp Blatter ble mandag utestengt fra all fotball i åtte år av FIFAs etiske komité. Begge har anket dommen til Idrettens voldgiftsrett (CAS).

Gjorde opp gjeld

Bakgrunnen er en betaling på drøyt 17 millioner kroner (2 mill. sveitserfranc) fra Sepp Blatter til Platini i 2011. Pengene skal ifølge de to ha vært gasje for konsulentarbeid gjort fra 1998 til 2002. — Jeg sliter med å forstå dette. Hvorfor? Hvordan kom vi hit? Jeg gjorde litt arbeid, jeg spurte om å få betalt, jeg sendte en faktura, jeg fikk betalt og jeg betalte skatt. Det var i 2011, sier Platini.

— Det var gjeld om ble gjort opp. Punktum! Deretter, i 2015, ønsket sveitsiske myndigheter mer informasjon. Og nå er jeg her. Utestengt fra all fotballrelatert aktivitet i åtte år, fortsetter han.

Ødelagt rykte

Franskmannen hevder at tidspunktet for utestengelsen er alt annet enn tilfeldig.

— Hva gjorde FIFAs etiske komité mellom 2011 og 2015? Sov den? Plutselig våknet den opp. Og selvfølgelig, den våknet i et valgår hvor jeg er presidentkandidat. Det er fantastisk! sier han.

Begge går nå via de instanser som er mulige for å bli renvasket. Både gjennom CAS og sveitsisk domstol.

— I mellomtiden har navnet mitt blitt dratt gjennom gjørma. Uansett hva som skjer har mitt rykte blitt ødelagt. Jeg har blitt sparket i tennene og satt i samme bås som Blatter, avslutter Platini.

(©NTB)