Sport

T-baneutbygging kan sette Bislett Games i fare

Deler av Bislett stadion kan bli revet for å få på plass en ny T-banestasjon. Det skaper frykt for Bislett Games' framtid, skriver Dagsavisen.

Karsten Warholm er en av stjernene som har løpt på Bislett.

I konseptvalgutredningen for økt transportkapasitet inn mot og gjennom Oslo anbefales det nemlig en ny T-banetunnel under hovedstaden, med blant annet ny stasjon under den ærverdige friidrettsarenaen.

Et slikt prosjekt vil få langvarige konsekvenser for Bislett stadion og nærområdet. Det anbefalte forslaget vil blant annet bety riving av tribunedelen Store Stå.

– Må Store Stå rives blir den innendørs løpebanen, samt sprintanlegget, brutt. Jeg håper man kommer opp med andre alternativer, så Bislett ikke blir berørt, sier daglig leder i Bislett Alliansen, Rune Stenersen, til Dagsavisen.

– Jeg kan vanskelig se for meg at vi kan komme tilbake som arrangør av Diamond League etter et eventuelt fravær på flere år. Det står verdensmetropoler i kø for å overta Bisletts rolle.

Bislett stadion med statuen av Knut «Kupper'n» Johannesen i forgrunnen.

– Byrådet ønsker ikke å rive Bislett stadion. Det er ennå tidlig i planleggingen av ny sentrumstunnel, og vi vet ikke hvordan alle utfordringer skal løses. Vi vil selvsagt i den videre planlegging av sentrumstunnelen jobbe for å finne løsninger som begrenser de negative konsekvensene som byggeperioden vil ha for byen, sier byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Lan Marie Berg til NTB.

Ruters prosjektleder Halvor Jutulstad påpeker at ingenting er avgjort når det gjelder nye T-banetunnel. Et byggeprosjekt vil uansett ikke starte før i 2024, og prosjektet skal være ferdig innen 2030.

Les også

  1. Bjerkeli Grøvdal før stjerneduellen: – Jeg har ingenting å tape

  2. Smadret 39 år gammel Grete Waitz-rekord: – Jeg følte jeg jogget de tre første rundene

– Vi har god tid på å finne andre stasjonsløsninger Men dette er et stort prosjekt, så det vil uansett få innvirkninger på dagliglivet rundt Bislett i anleggsperioden. Store Stå vil bli bygget opp igjen om det er dette alternativet som blir en realitet, sier Jutulstad.

Årets Bislett Games arrangeres torsdag denne uken.

Les mer om

  1. Friidrett