Kristoff misbrukte seiersmulighet, men var fornøyd: - Jeg følte meg bra

Ingen kunne gjøre noe med Arnaud Démare på dag to av etapperittet Critérium du Dauphiné. Han spurtet til seier foran Alexander Kristoff og Nacer Bouhanni.

Alexander Kristoff ble annenmann mandag. Her etter et tidligere ritt.

Den kasakhstanske Astana-rytteren Aleksej Lutsenko hadde 40 sekunder på hovedfeltet da to mil gjensto av den 171 kilometer lange annenetappen fra Saint-Chamond til Arlanc, men 24-åringen maktet ikke å holde unna. Han ble kjørt inn 3,1 kilometer før målstreken. Dermed ble etappen avgjort med en massespurt. Der avgjorde hjemmehåpet Démare (FDJ).

Katjusja-rytter Kristoff har til gode å vinne en etappe i Critérium du Dauphiné, men fikk en god mulighet mandag. I spurten ble han imidlertid passert av franskmannen.

– Démare er virkelig sterk i slike avslutninger. Han var best av oss i dag, og han var ganske overlegen. Derfor må jeg si meg fornøyd med annenplassen. Laget gjorde en veldig god jobb. Jeg følte meg bra, tross en liten forkjølelse. Det er ikke mer enn en liten snue, sa Kristoff i et intervju vist på TV 2 etter målgang.

Edvald Boasson Hagen kom seg også inn blant de ti beste, men rudsbygdingen maktet ikke å kjempe helt i teten.

Belgieren Thomas De Gendt beholder sammenlagtledelsen. Han kom inn over mål med resten av hovedfeltet. Critérium du Dauphiné fortsetter tirsdag. Da er det nye muligheter for spurtkanonene.