Padlerne er leie av å havne i skyggen av roerne, men nå har den tidligere OL-mesteren noe bra på gang.

– OL i Tokyo i 2020 er det langsiktige målet, sier Eirik Verås Larsen.

Sportssjef Eirik Verås Larsen vet hva han ser etter.
  • Mette Bugge

Tirsdag skal sportssjef Eirik Verås Larsen og landslagstrener Rastislav Kuzel ta ut båter til to mesterskap, og det blir flere som får sjansen i U 23-og senior-EM.

For i de to siste verdenscupene har nordmennene vist at noe er på gang.

Padlerne leverte godt i Beograd i Serbia denne pinsehelgen, med to båter til A-finale og alle de andre til B finale.

Aller best var Lars Magne Ullvang (Tysvær) i K-1 500 meter og K-2 1000 meter med brødrene Eivind Andreas og Amund Vold fra Oslo Kajakklubb.

Olympisk distanse viktigst

Den sistnevnte båten tok seg direkte til A-finalen, og det var første norske K-2 siden 2012 som kvalifiserte seg til en slik finale i verdenscupen, på en olympisk distanse.

Den forrige var Daniel Salbu og Jo Sondre Solhaug, som for fem år siden kom på sjetteplass i verdenscupen i Duisburg.

K 4 er populært

Den norske K-4 500-meterbåten med Per Christian Wessel og Lars Hjemdal fra Oslo, og de to Fanapadlerne Hakeem Teland og Magnus Ivarsen, kom til B- finalen. Der ble det syvendelass.

– Tidsmessig er de innenfor, sier sportssjef Eirik Verås Larsen, som foran denne sesongen tok jobben for å få frem sin egen paradegren.

For mens roerne tok to bronsemedaljer i siste OL i Rio, var ikke engang padlerne representert. Slik kan det ikke fortsette, er padlernes oppfatning.

Lars Magne Ullvang er en av flere norske padlere som har OIL som mål.
Les også

Verås Larsen om padletalent: – Hakeem kan nå helt til topps

Kvinnene skal med

Mens roing satser mer og mer på kvinner, tenkes det også slik i padling.

– Vi har flere gode, som askerutøveren Marte Eirin Solhaug (22) og Maria Virik (18) fra Bærum. Vi ser også at det kommer opp flere lovende bak dem, sier sportssjefen.

Hans kone Mira Verås Larsen var siste kvinnelige OL-deltager under lekene i London i 2012.

Solhaug har vært alene i landslagstroppen etter at Mira og Agnes Brun Lie ga seg, men i helgen debuterte Solhaug og Virik med en lovende kombinasjon i K-2 500 meter.

De padlet seg frem til B finale og fikk syvendeplass. Solhaug klarte det samme i B finalen på K-1 200, den korteste sprintdistansen.

To kvinner som vil opp og frem i padling. Marte Eirin Solhaug (t.v.) og Maria Virik.

EM og VM det store målet for sesongen

Sesongen er bare så vidt i gang selv om verdenscupen er ferdig.

Om halvannen uke er det norgescup på Årungen. Helgen etter U-23 EM, deretter står senior-EM for tur. I slutten av juli er det U-23 VM og siste helgen i august senior-VM.

Les også

Håndballherrene har klart det igjen

– OL i Tokyo i 2020 er det langsiktige målet. Kvalifiseringen starter sesongen før. Nå er det viktig å bygge opp et norsk lag som kan ta medalje. Dessuten ønsker vi flere som kam komme til A-finaler, sier Verås Larsen.

Han vet hva som må til. Sammen med landslagstreneren, som selv har VM-gull på K-4 200 meter for Slovakia, er det lagt en solid plan.

– Vi er veldig godt fornøyd med starten på denne sesongen, og ser at vi nå klarer å løfte oss, kommer det fra Verås Larsen.

Han snakker om en idrett der det normalt stiller 100 nasjoner i VM, som er mye mer enn svært mange andre idretter.