Bærum holdes foreløpig utenfor Oslo-OL 2022

<p>Disse syv er plukket ut, men nabokommunen mangler som medarrangør.</p>

Norway's Petter Northug celebrates after winning the men's 50 km mass start classic cross-country final at the Vancouver 2010 Winter Olympics in Whistler, British Columbia, February 28, 2010. REUTERS/Michael Dalder (CANADA)

Norge kom i dag ett skritt nærmere et OL i hovedstaden i 2022. På en pressekonferanse i Hamar kunne idrettspresident Børre Rognlien fortelle at styret har innkalt til ekstraordinært ting i juni for å behandle saken om en søknad for å få vinterlekene til Oslo.

Signalet er at norsk idrett står samlet. Idrettspresidenten innledet med å fortelle at målet hans var en oppslutning på minst 60 prosent i egen organisasjon før han ønsket å ta prosessen videre.

— Nå er støtten betydelig høyere enn 60 prosent, det vet jeg etter å ha snakket med særforbund og idrettskretser de siste ukene, sier han til Aftenposten.no.

Det neste steget vil være å legge frem søknaden for politikerne, få nødvendig statsgaranti før bunken kan være med i vurderingen til Den internasjonale olympiske komite (IOC). Tidsfristen for søkernasjonene er mars 2014. - Hva vil et OL koste?

— Det er det overhodet ingen som kan svare på i dag, antyder Rognlien og legger til at han som fort som mulig vil be om møter med Regjeringen og politikere i Oslo kommune.

Børre Rognlien begynner å se et OL langt der fremme. FOTO: SCANPIX

Alle er positive

Dersom idrettstinget går inn for en søknad, er arrangørstedene nærmest spikret. Skulle Norge få OL, vil øvelsene i hovedsak gå i Oslo, men hovedstaden blir ikke alene om folkefesten.

— På oppdrag for Oslo kommune har vi pekt ut fem fylker og syv kommuner i prospektet. Og alle er positive. Det er Oppland, Hedmark, Akershus, Oslo og Buskerud. Og kommunene er Ringebu, Øyer, Lillehammer, Hamar, Lørenskog, Oslo og Drammen. I tillegg er det en åpning for å forhandle med Asker. I så fall vil det bli åtte, sier Rognlien til Aftenposten.no.

- Hva med Bærum kommune?

— De har ikke henvendt seg til idretten, vi har ikke hørt noe fra dem.

- Er du overrasket?

— Nei, jeg er mer overrasket over hvor mange kommuner som ønsket å være med, det var mange, sier Rognlien.

Bærum vil med

Ordfører i Bærum Lisbeth Hammer Krog (H) sier til Aftenposten.no at kommunen ønsker å samarbeide med Oslo.

— Jeg vil ta kontakt med idrettspresidenten på bakgrunn av det jeg er blitt informert om her og høre hvor langt i prosessen man er kommet.

Hun sier at det feil at Bærum har stått på sidelinjen.

— Jeg hadde et møte med Stian Berger Røsland (byrådsleder i Oslo) senest for to uker siden. Det er tydelig hvis Oslo søker at det er viktig for de omkringliggende kommunene å samarbeide. I Bærum har vi den største innendørsarenaen som ikke er i kommunal eie, derfor er det viktig med dialog mellom eierne og mellom Oslo og Bærum kommune. Vi har sett på å samarbeide om curling også, men publikumskapasiteten i hallen er ikke den største, sier Hammer Krog.

Ordføreren i Bærum vil gjerne være med på olympisk lek. FOTO: Steenbuch Bethen, Aftenposten