Sport

Fikk ballen i fleisen og stengte buret

<p>— Jeg holder ikke verdensklasse, slik som Steinar Ege, sier Ole Erevik etter storspillet.</p>

VRSAC, SERBIA 20120116.Håndball EM i Serbia 2012:Ole Erevik og Norge vant 28-27 mot Slovenia i åpningskampen i Millennium Hall i Vrsac under EM i håndball i Serbia mandag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
  • Christian Skare Stendal
VRSAC, SERBIA 20120116.Håndball EM i Serbia 2012:Erlend Mamelund scorer mot Slovenia i åpningskampen for Norge i Millennium Hall i Vrsac under EM i håndball i Serbia mandag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
VRSAC, SERBIA 20120116.Håndball EM i Serbia 2012:Robert Hedin,landslagsjef mot Slovenia i åpningskampen for Norge i Millennium Hall i Vrsac under EM i håndball i Serbia mandag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

NORGE-SLOVENIA 28-27: Dagens EM-åpning mot Slovenia var regnet som nøkkelkampen i det innledende gruppespillet. For tre av fire lag i gruppen, som også inneholder Island og Kroatia, går videre – og Slovenia og Norge regnes som de to svakeste lagene i gruppen.

LES OGSÅ: Forbannet etter rødt kort

LES OGSÅ: — Perfekt for Norge at stjernene mangler

Holdt nullen i ti minutter

Og Norge kom godt i gang. Keeper Ole Erevik reddet Slovenias første avslutning med ansiktet, og deretter var det bom stopp for Slovenia.

For mens Norges motstandere ble stoppet av Erevik, norske forsvarsspillere og tekniske feil – scoret Christoffer Rambo, Erlend Mamelund og Bjarte Myrhol på rekke og rad. Og plutselig ledet Norge 4-0 etter sju minutter – og slovenerne måtte ta timeout allerede da.

Først på stillingen 6-0, etter over ti minutter spill, fikk slovenerne sin første scoring. Og det måtte straffekast til før den første slovenske scoringen kom.

Utlignet før pause

Men så var det Norge som fremsto som slakt på parketten i Serbia.

Slovenia spiste sakte men sikkert opp det norske forspranget, og ved pause var det plutselig 14-14. Og etter hvilen fortsatte den slovenske dominansen. Norge slapp inn tre mål på rappen etter hvilen – før Johnny Jensen pådro seg et direkte rødt kort etter en albue i ansiktet på en slovener.

Tidlig i andre omgang hadde Slovenia ledelsen med 21-16 – før Norge atter våknet. Bakerst stengte Ole Erevik buret atter en gang, og Norge kom seg à jour.

Storspill av Erevik

I en triller av en avslutning gikk Norge - anført av nettopp Erevik - opp i ledelsen. Fire minutter før slutt ledet Robert Hedins lag 26-24. Utvisningene haglet i sluttminuttene, de norske håndballherrene holdt håndballhjertene på pinebenken. Men da Håvard Tvedten tricket inn 28-26-scoringen på straffe drøye ti sekunder før full tid var det avgjort.

Da fikk det heller være at Slovenia reduserte helt på tampen. Norge startet EM med seier 28-27. ## - Ikke min første gode kamp

Veteranen Johnny Jensen var strålende fornøyd med Ole Erevik i dagens kamp.

— Ole sto fantastisk godt i dag, han reddet oss fra tap. Den strafferedningen hans mot slutten var veldig viktig, understreker han overfor fvn.no.

Sisteskansen selv var godt fornøyd med kampen.

— Det er ikke første gang jeg har spilt en god kamp i karrieren min, men jeg er ikke så opptatt av meg selv. Laget er viktigst. Jeg synes jeg har internasjonal klasse, men ikke verdensklasse som Steinar Ege, sier han.

Les også

  1. Mamelund: - Har mer å gå på

  2. Kroatia slo Island

  3. Forbannet etter rødt kort

Les mer om

  1. Håndball