Isabelle Pedersens VM endte i rullestol

– Det er hjerteskjærende, sier hun.

Her vrir Isabelle Pedersen seg i smerte etter semifinalen.

LONDON: Det så veldig bra ut lenge for Isabelle Pedersen. Det endte med fortvilelse og tårer.

25-åringen ledet heatet i VM-semifinalen på 100 meter hekk. Men da det så ut som at Pedersen skulle løpe inn til finale, skadet hun seg.

– Hva er det som skjer? utbrøt Eurosport-kommentator Ståle Jan Frøynes.

Kom på krykker

Det samme lurte hele det friidrettsinteresserte Norge på. Til slutt ble Pedersen nummer fire i heatet med tiden 12,87. Hun var ett hundredel unna å ta seg videre. Men selv om hun hadde tatt seg til finalen, hadde hun ikke kunnet løpe den.

Like etter målgang tok Pedersen seg til låret før hun la seg ned. Etter en stund fikk hun hjelp til å komme seg av banen og ble satt i en rullestol.

– Isabelle Pedersen har fått en strekk bak i høyre hamstring. Jeg vet ikke når det skjedde, men det så ut på TV-bildene som om det var rett før målgang. Hun er inne på legesjekk nå, fortalte kommunikasjonssjef i friidrettsforbundet Morten Olsen til Bergens Tidende og de øvrige norske mediene på London Stadium.

Deretter tok det langt over en time før Pedersen dukket opp i intervjusonen. Da kom hun på krykker og med tårer i øynene.

– Over syvende hekken kjente jeg en luring i hamstringen. Man ser på videoen at det sa veldig stopp da, og jeg kunne ikke pushe noe mer. Jeg kjente at smerten bare ble større og større over de siste hekkene, og da jeg passerte siste hekken, var det ingenting mer. Jeg visste at jeg var skadet, sier Pedersen.

– Mitt livs løp

Det er ingen alvorlig skade, men en rift i hamstringen. Hun regner med å være ute noen uker. Men den store drømmen ble knust.

– Det er hjerteskjærende. Det løpet der var finaleplass, det var mitt livs løp. Det var helt sykt, jeg ledet. Jeg var livredd, men det var også så gøy. At kroppen ikke klarte mer etter syv hekker, er tungt, sier Pedersen.

Her blir Isabelle Pedersen ført vekk i rullestol etter VM-semifinalen.

Hun fortsetter:

– Det var en drøm som ikke gikk som den skulle. Men som jeg sendte melding til min mor om: Jeg er vanvittig skuffet og vanvittig lei meg, men jeg er også veldig, veldig glad. Jeg ga alt jeg kunne, og i dag hadde det blitt veldig bra om jeg hadde kunnet løpe helt inn. Den finaleplassen hadde vært min. Jeg kunne endt med å vinne hele semifinalen hvis jeg bare kunne ha fortsatt. Ingenting er mer gledelig å vite enn det.

Endring før VM

Tidligere på fredagen hadde hun greit tatt seg videre til semifinalen (med tiden 12,94) etter å ha gjort en viktig endring før VM. Før i sesongen har hun brukt syv steg før første hekk. Nå gikk hun over til å bruke åtte.

– Det er litt enklere å løpe med åtte steg enn syv steg, for da må jeg ikke bruke like mye kraft. Med syv steg blir det tre veldig lange, kraftfulle steg i starten, og så skal du snu over til fire veldig raske. Nå kan jeg kjøre raske steg med en gang og bare bygge farten opp, sånn at jeg enklere kommer inn til første hekken, sa Pedersen.

Hun og trener Charles Ryan kom frem til at de ville gjøre endringen etter Laksevåg-damens mislykkede løp i Diamond League-stevnet i Monaco i juli.

– Jeg føler at jeg bruker mindre energi enn jeg har gjort tidligere. Da har du mer krefter og overskudd til slutten. Det var derfor vi byttet. Vi følte at jeg «døde» mer på tiende hekk enn jeg burde gjøre, forklarte Pedersen etter forsøksheatet.

Vi møtte Isabelle Pedersen før VM. Les stort intervju her:

Hun fastslo at endringen var vellykket, men det spiller liten rolle nå. Før VM gjorde Pedersen det klinkende klart at målet var VM-finale. Hun hadde imidlertid oddsen mot seg før semifinalen. Fem av de syv andre løperne i heatet har bedre personlig rekord. Hun trengte et kjempeløp, og var nær ved å få det til.

Så gikk alt galt.