Sport

Det norske travfenomenet Lannem Silje slo verdenseliten i Stockholm

— Kanskje går det generasjoner før vi opplever maken, mener Tor Wollebæk.

RADARPAR: Lannem Silje i fullt firsprang med Tor Wolllebæk i sulkyen i et tidligere løp. Foto: EIRIK STENHAUG/ EQUUS MEDIA

Lannem Silje sprengte en ny grense da hun vant Jim Fricks Løp på Solvalla travbane i Stockholm søndag.

Som første kaldblodshoppe i historien travet hun under kilometertiden 1.20,0 da hun vant på lette føtter på tiden 1.18,8. De to sterke hingstene Tekno Odin og svenske Månprinsen A.M. var rett og slett sjanseløse mot fenomenet fra Dovre, som sikret seg 300.000 kroner for seieren.

— Jeg har sagt det mange ganger før. Hun er et stort fenomen, en hest det kanskje går generasjoner før vi opplever maken til igjen, sa en rørt og mektig imponert vinnerkusk Tor Wollebæk.

Les også

  1. Gundersen ville ikke ha Solan på stallen

  2. Hest løp etter elg og satte deretter rekord

  3. Fabelaktige Lannem Silje

35 seirer på 37 starter

Lannem Silje ble hyllet av et nesten fullsatt Solvalla med om lag 27.000 tilskuere, og spørsmålet alle stilte seg etter oppvisningen var enkelt. Har det noen gang vært en bedre kaldblodshest?

— Det er alltid vanskelig å sammenligne hester i forskjellige tidsperioder, men denne dama her er et unikum jeg ikke har sett maken til. I dag slo hun to helt fantastiske hester, og jeg håper at mange kommer for å se henne på Bjerke travbane om to uker, sa Wollebæk, som fikk unison støtte fra flere tusen norske tilskuere. (©NTB)