Sport

Her er kapteinen

Britenes største sykkelstjerne Bradley Wiggins skal sykle for Edvald Boasson Hagens nye lag Team Sky.

Bradley Wiggins i tet under den siste etappen av Tour de France på Champs Elysees. Wiggins ble nummer fire i sammendraget.
  • Kurt Haugli

Les også: Når det britiske medieselskapet først skal satse på sykkelsport så gjør de det skikkelig. Snart ligner Team Sky på sykkelsportens Real Madrid. Laget som satser på fullt fra og med neste sesong har nå knyttet seg til en rekke profiler.

På det norske laget

Ikke nok med at Bradley Wiggins er klar, en av sykkelsportens mest lovende, Edvald Boasson Hagen skal nå sykle for Sky sammen med både Kurt Asle Arvesen og Lars Petter Nordhaug.

Team Sky er nødt til å kjøpe den britiske tredoble olympiske mesteren fri fra dagens lag, Garmin Chipotle. Det vil ifølge den engelske avisen Daily Mail komme til å koste 20 millioner kroner.

Med Bradley Wiggins på laget får Edvald Boasson Hagen en skikkelig sammenlagtrytter som trolig vil bli lagets kaptein. Wiggins ble nummer fire i årets Tour de France og Team Sky håper selvfølgelig at han skal kunne forbedre prestasjonen i neste års franske rundtur.

Kjøper Contador

Garmin Chipotle på sin side skal bruke pengene fra salget av Bradley Wiggins til å sikre seg en annen av sykkelsportens store kanoner – Alberto Contador.

Bradley Wiggins har vært med i Tour of Britain der hans nye lagkamerat Edvald Boasson Hagen har dominert med fire etappeseiere på rad. Onsdag denne uken trakk han seg midlertid fra avslutningen av rittet.

Muligens var tankene til Wiggins allerede på vei til VM i Sveits neste helg.