Landslagssjefen tvunget til endring rett før OL-start: – Det er tøft

TOKYO (VG) Gøran Johannessen (27) har forlatt OL-troppen bare tre dager før åpningskampen. Landslagssjef Christian Berge (48) beskriver samtalen med 27-åringen som sterk.

MÅ TENKE NYTT: Landslagssjef Christian Berge har mistet bakspiller Gøran Johannessen.

– Vi mister en spiller som bekler treerrollen, og som kanskje er den aller beste duellspilleren fremover på banen, forteller Berge om Johannessen.

VG skrev tidlig onsdag lokal tid her i Japan at bakspilleren har satt kursen hjem igjen, etter å ha slitt med en skade i lyskeregionen. Johannessen har vært glitrende for «Berge boys» de siste årene, med blant annet to VM-sølv og EM-bronse.

– Gøran er en klassespiller når han er i form. Sånn som det ble nå, klarte han ikke å komme opp dit. Vi ønsker nå å se fremover. For det er det vi skal. Jeg har full tillit til at Simen Pettersen vil gå inn og prestere bra, sier landslagssjefen.

Les også: OL-drømmen knust for Johannessen

Sterk samtale

Berge forteller at det var en vanskelig avgjørelse å ta, men at Johannessen forsto at laget trengte en skadefri spiller i form i troppen.

– Det var tøft. Det er tøft for Gøran å reise dagen før vi skal dra til leiren. Det er en kjedelig samtale, men vi var begge veldig enige i at det var det vi måtte gjøre for å få laget bedre, sier Norges hovedtrener.

Nå erstattes Johannessen av Elverum-spiller Simen Holand Pettersen (23), som var tiltenkt en rolle som en av tre reserver utenfor troppen i Tokyo. Thomas Solstad (24) hentes inn fra Norge og overtar den rollen.

– Simen har vært veldig god på trening. Jeg har full tiltro til at han går inn og spiller bra, sier Berge.

TROPPEN: Foran f.v.: Sebastian Barthold, Bjarte Myrhol, Espen Christensen, Torbjørn Sittrup Bergerud, Kristian Sæverås, Kristian Bjørnsen, Kevin Maagerø Gulliksen. Midten f.v.: Magnus Gullerud, Christian O’Sullivan, Sander Sagosen, Harald Reinkind, Magnus Abelvik Rød, Petter Øverby, Magnus Fredriksen, Kent Robin Tønnesen, Gøran Søgard Johannesen, Simen Holand Pettersen. Bak f.v.: Gry Hege Knutsen, Geir Stølsvik, Ole Martin Viken, Steinar Ege, Børge Lund, Christian Berge, Zeljko Tomac, Harald Markussen.

Første på 49 år

Norges herrelandslag spiller sin første kamp i OL på 49 år, når de åpner mesterskapet mot Brasil. Avkast er klokken 02.00 norsk tid.

Turneringen er delt inn i to puljer med seks lag, hvor fire går videre til kvartfinale fra hver gruppe. Norge er i pulje med Spania, Argentina, Tyskland, Frankrike – i tillegg til Brasil.

Kampen vises på TV Norge.